İmam bayıldı nasıl servis edilir?
Doğru servis, yemeğin tüm lezzet katmanlarını ortaya çıkarır.
Sıcaklık: Oda sıcaklığı veya soğuk olmalı.
Görünüm: Patlıcan, iç harcı görünür şekilde tabağa yerleştirilir. İç harç asla dışarı taşmamalıdır.
Ekstra Yağ: Tencerede kalan sosu üzerine cömertçe dök.
Eşlikçiler: Eğer etli bir yemeğin yanında servis ediliyorsa sade, ana yemek olarak tüketiliyorsa yanına sade pirinç pilavı (bence yakışır) ve cacık veya ayran eklenmelidir. Asıl önemli olan, tabağın kenarına bir tutam kırmızı pul biber serpmektir, hafif acı çok yakışır.
Servis etmeden hemen önce üzerine ince ince doğradığın taze fesleğen yapraklarından serpiştir. Fesleğen, patlıcanın ve zeytinyağının tadını bambaşka bir seviyeye taşır, geleneksel maydanozdan daha modern ve hoş bir koku verir.
Ayrıca, yemeğin tencerede kalan o zeytinyağlı sosu çok önemlidir, onu asla ziyan etme. Servis tabağında patlıcanın üzerine kaşıkla gezdir ki, parlak ve nemli kalsın.
Sunum çok önemli! İmam bayıldı, görseliyle de iştah açan bir yemektir.
Patlıcanı servis tabağına al.
Üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serpiştir. Maydanoz, rengini ve ferahlığını artırır.
Tabağın kenarına ince bir dilim domates veya limon dilimi koy.
Eğer zengin bir sunum istiyorsan, yemeğin etrafına biraz nar ekşisi gezdir, zeytinyağlıya çok yakışır. Soğuk ve parlak görünmesine dikkat et.
Ben bu kadar kasmam. Piştikten sonra tenceresinde bırakırım, iyice soğur. Servis yapacağım zaman bir maşa yardımıyla servis tabağına alırım. Üzerine bolca tencere suyu ve yağı gezdiririm. Yanına da kocaman bir dilim limon koyarım. Çatalı batırırken limonu sıkmak, yemeği bambaşka bir yere taşır. Abartılı sunuma gerek yok, lezzet ve serinlik yeter.
Ben genelde misafirlere küçük, kişilik porsiyonlarda hazırlıyorum. Bir servis tabağına sadece bir tane imam bayıldı koyuyorum. Tabağın kenarını ince bir kat balsamik sirke (sadece görsel amaçlı) veya zeytinyağı ile boyayıp, patlıcanın üzerine de bir çimdik deniz tuzu serpiyorum. Soğuk ve parlak olmasına dikkat edersen, tadına doyum olmaz.
- Bilgisayar
- Bilim
- Biyografi
- Biyoloji
- Coğrafya
- Diğer
- Din - İnanç
- Diyet - Fit yaşam
- Dizi - Film
- Doğa
- Edebiyat
- Eğitim
- Felsefe
- Fen bilimleri
- Fizik
- Hayvanlar
- İlişkiler
- İş - Ekonomi
- İtiraflar
- Kimya
- Kültür
- Matematik
- Müzik
- Nasıl yapılır?
- Oyunlar
- Psikoloji
- Sağlık
- Seyahat
- Siyaset
- Spor
- Stil - Moda
- Tarih
- Teknoloji
- Yabancı Dil
- Yazılım - Kodlama
- Yiyecek - İçecek
sophieabendroth adlı üyenin sorusuna 6 kişi cevap verdi.