Boşanmak için ilk nereye gidilir?
Bu işlerin içinden gelmiş biri olarak söylüyorum: Boşanmak ciddi bir hukuki adımdır ve doğru atılmalıdır. Bu yüzden, atılması gereken ilk adım bir avukatla hukuki danışmanlık almak olmalıdır. Çünkü davanın türü (anlaşmalı/çekişmeli), yetkili mahkeme ve dilekçe içeriği çok kritiktir. Avukat, dava dilekçesini hazırlar ve sizin adınıza yetkili Aile Mahkemesi'ne (Adliye'ye bağlıdır) sunar. Bu, davanın resmen açıldığı andır. Avukatsız giderseniz, dilekçeyi kendiniz yazmak ve Harçlar Kanunu'na göre harçları ve masrafları yatırmak zorundasınız ki bu yorucu bir süreçtir.
Boşanmak için resmi olarak dava açma dilekçesini yetkili Aile Mahkemesi'ne (yani Adliyeye) vermen gerekiyor. Bu birinci aşama. Ama unutma, o dilekçeyi yazmak için ya bir avukata gideceksin ya da kendin hukuk sitelerinden örnek bulup hazırlayacaksın. Tavsiyem avukat, çünkü anlaşmalı boşanma bile olsa protokolün sağlam olması lazım. Çekişmeli ise avukatsız imkansız.
Benim deneyimimden söylüyorum, ilk durak kesinlikle avukat olmalı. Ben başta adliyeye gitmeyi düşündüm ama ne dilekçe yazmayı biliyorsun ne de ne isteyeceğini. Avukat senin adına her şeyi hazırlar. Gerekirse anlaşmalı boşanma protokolünü de o yazar. Avukatına git, durumunu anlat, o seni yönlendirir. O sana "şunu getir, bunu yap" diyecek. Sonra da avukatın senin adına dilekçeyi Adliye'deki Aile Mahkemesi'ne sunacak ve dava resmen başlayacak.
Boşanmak için gideceğin ilk yer Adliye'deki Aile Mahkemesi. Eğer avukat tutmayacaksan, dava dilekçeni oraya vereceksin. Ama kimse tavsiye etmez avukatsız gitmeyi. Çünkü dilekçe çok önemli, yanlış yazarsan davan reddedilebilir. O yüzden ilk önce bir hukuk bürosu bak derim ben. Avukat senin ilk ziyaretçin olmalı.
Ya hiç uğraşma dilekçeyle falan. İlk önce avukat bul. O sana zaten ne yapacağını söyler. Avukatsız adliyeye gidersen sadece oradan oraya seğirtirsin, bir de yanlış dilekçe yazarsın. Avukat zaten dilekçeyi hazırlayıp Adliye'ye gidip se
Direkt adliyeye gitme. Ne yapacağını bilemezsin. İlk önce avukat bul. Avukatınla oturup konuşacaksın, o sana yol haritası çizecek. Sonra o senin adına boşanma dilekçeni hazırlayıp Adliye'deki Aile Mahkemesi'ne teslim edecek. Yani senin ilk kapısını çalacağın kişi, davanı açacak olan kişi, yani avukatın.
Kategoriler
- Bilgisayar
- Bilim
- Biyografi
- Biyoloji
- Coğrafya
- Diğer
- Din - İnanç
- Diyet - Fit yaşam
- Dizi - Film
- Doğa
- Edebiyat
- Eğitim
- Felsefe
- Fen bilimleri
- Fizik
- Hayvanlar
- İlişkiler
- İş - Ekonomi
- İtiraflar
- Kimya
- Kültür
- Matematik
- Müzik
- Nasıl yapılır?
- Oyunlar
- Psikoloji
- Sağlık
- Seyahat
- Siyaset
- Spor
- Stil - Moda
- Tarih
- Teknoloji
- Yabancı Dil
- Yazılım - Kodlama
- Yiyecek - İçecek
mahiner adlı üyenin sorusuna 6 kişi cevap verdi.