slayt ekleme
Bir önceki yazımızda jQuery için geliştirilmiş mükemmel özelliklere sahip ve tahmin edeceğinizden de  fazla geçiş  animasyonu  bulunan bir jQuery Slideshow örneğinden  bahsetmiştik. Bu uygulama için o kadar  uğraşılmış ki neredeyse jQuery’den hiç anlamayanların bile kullanabileceği basit bir editör sayesinde herkes dilediği özelliklere sahip bir tane oluşturabiliyor. Yine aynı uygulamanın  bir de Wp  için hazırlanmış olanı var.

Skitter uygulaması  sayesinde ne tür bir temanız olursa olsun çok kolay bir şekilde temanızın herhangi bir yerine çok kolay bir şekilde slayt galeriler  ekleyebilirsiniz. Genelde slider örnekleri  istediğimiz türden çıkmaz. Ya  yazıların içine eklenebilir özellikleri bulunur ya da rastgele anasayfaya  eklemek için kullanılabilir özelliklere sahip olurlar. Kolay bir şekilde istediğimiz  sayfaya bu tarz örnekler  eklemek için kimi zaman denemediğimiz eklenti  bile  kalmaz ama  sonuç her zaman olduğu gibi  hüsran olur. Çünkü  dilediğimiz  özelliklere sahip bir uygulama  kolay kolay beklentilerimizi karşılamaz.

Herhangi bir resim yükledikten sonra resmin başlık ve açıklamalarını girerek blog yazılarınızdan bağımsız  olarak bir slider oluşturabilir, resimler için başlık ve açıklama bölümlerini düzenleyebilirsiniz.  Birçok slideshow örneğinin size verdiği özellik bu kadarla sınırlı olabiliyor ama dahası da var. Dilerseniz herhangi bir kategori seçerek  bloğunuzun anasayfasında  en son yazılarınızı slayt alanı içinde manşet olarak görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca xml dosyası ayarlayıp slider olarak kullanabilirsiniz.

Galerinizi düzenlemeniz  için birçok seçenek bulunuyor. Slider genişliği/yüksekliği, kategori seçimi, kaç tane yazı görüntüleneceği, hangi geçiş animasyonlarının kullanılacağı (rastgele seçerseniz her resim için ayrı geçiş efekti uygulayacaktır), navigasyon tipi, arkaplan rengi vs. birçok seçenek bulunuyor. İşin aslı Skitter’deki animasyonlarının çokluğu yüzünden bütün geçiş  animasyonlarını bile inceleyemedim. Skitter uygulamasının  ne kadar harika olduğunu siz  düşünün artık. Ayrıca  kullanmak için beş kuruş para harcamıyorsunuz. Tamamen ücretsiz olarak yayınlanıyor.

Kullanım

Zip dosyasını indirdikten sonra yönetim paneliniz üzerinden Eklentiler > Yeni Ekle > Yükle sekmesine tıklayıp Dosya seç butonu ile  bilgisayarınızdan yükleyip  etkinleştirin. Daha sonra yönetim paneli > Ayarlar > Skitter Slideshow linkine tıklayıp gerekli  ayarları da yaptıktan sonra  yapmanız  gereken tek şey sitenize Skitter kodunu eklemek olacak.

Skitter uygulamasının  php kodunu  hangi sayfaya  eklerseniz  o sayfada sürekli olarak slideshow galeri  görüntülenecek.  Yönetim paneli > Görünüm > Düzenleyici kısmından slideshow  galeri eklemek istediğiniz dosyayı seçin. Anasayfaya eklemek istiyorsanız Ana İndex Şablonu (index.php), sayfalara eklemek istiyorsanız Sayfa Şablonu (page.php), blog yazılarınızda slideshow görüntülenmesini istiyorsanız Tekil yazı (single.php) dosyasını açın ve aşağıdaki php kodu uygun bir yere yapıştırdıktan sonra dosyanızı güncelleyin. Temanıza  bu şekilde Skitter  eklenmiş olacaktır.

<?php if ( function_exists('show_skitter') ) { show_skitter(); } ?>

 


Etiketler:
Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz

  1. Trainer dedi ki:

    Bu bilgiler çok işime yaradı, paylaşım için teşekkürler. İyi çalışmalar

  2. gokhan dedi ki:

    ustad yardım edersen sevinirim ayarlamaları yapamadım

  3. adem dedi ki:

    Slideri indirdim ama ayarlamalar ve kodu ekleme konusunda yardımcı olursanız sevinirim

  4. orhan ay dedi ki:

    uygulama çok güzel.Teşekkürler.Ancak benim sitem asp tabanlı.ASP sitede nasıl kullanabilirim.Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim

  5. OSmanOnay dedi ki:

    admin sen varya sen adamsın adam süper oldu valla siteme allah razı olsun senden