Her ne kadar konuda hosting kelimesi geçen bir cümle ile başlamak istemesem de bu sistemi ilk gördüğüm alan olduğu için hosting şirketlerini örnek göstererek anlatmam gerekiyor sonrasında bu sistem ile defalarca farklı yerlerde karşılaşmış olsam da. Evet adı üstünde müşteri destek sistemi. Herhangi bir arıza yada problem olduğunda hızlıca ticket açıp talebin sonuçlanmasını beklediğiniz ve izlediğiniz sistem.

müşteri takip iş takip müşteri destek scripti php

Çoğu zaman sitedeki problemleri iletip çözüm aramaya çalıştığım alandır. Müşteri sorunlarını en kısa sürede halletme açısından en iyi yol olduğunu da söyleyebilirim. Gün geçtikçe daha çok şirket tarafından kullanılan bu sistemler sayesinde müşteriler, herhangi bir telefon numarasını arama zahmetinde bulunmadan, bir kaç cümle ve dilerse ekran görüntüsü paylaşarak sorunlarını anlatabiliyor ve gelecek cevaplardan da mail yoluyla haberdar olabiliyorlar.

Php osTicket yazılımı, dünyanın en çok kullanılan ücretsiz php  müşteri destek paneli scriptidir. Şuan için 15000 şirket tarafından kullanılan bu php destek talebi scriptinin 5+ milyon ticket kullanıcısı bulunuyor. osTicket kullanarak milyonlarca soruna cevap veren binlerce kişi diye düşününce ne kadar geniş bir kitlesi olduğu daha iyi anlaşılıyor elbette.

Sistemin en güzel yanlarından biri de size verdiği bilet numarası ile destek talebinin hangi aşamada olduğunu görebiliyor olmanız.

php müşteri destek paneli scripti support ticket system

Telefon kullanarak sorun çözmeye çalışmak zaman aldığı gibi her sorunu ticket sistemlerinde olduğu gibi kusursuz aktarabilmek başlı başına problem. Tabi gergin ortamların da oluşması işin en kötü tarafı. Bundan dolayı küçük yada büyük şirket fark etmeksizin müşteri memnuniyeti açısından herkesin kullanması gerekiyor. Hiç kimse ile yüz göz  olmadan, düzenli  bir şekilde müşteri destek taleplerini incelemek hem zamandan tasarruf hem de hızlı çözümler için en etkili yöntemdir.

Php osTicket müşteri destek paneli scriptinin kurulumu WordPress sisteminde olduğu  gibi birkaç basit aşamadan oluşuyor. Dosyaları ftp üzerinden sunucunuza yükleyin ve tarayıcıdan yüklediğiniz dizini açın. Karşınıza kurulum sayfası gelecektir. Sadece kuruluma başlamadan önce include/ost-sampleconfig.php dosyasının ismini include/ost-config.php olarak değiştirmeniz yeterlidir.


Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz