Anlık binlerce kişinin girdiği websiteleri dahi  bir süreliğine mola verip yeni tasarımı yada scripti  faaliyete geçirmek için dinlenme ihtiyacı duyar. Mesela geçenlerde Sahibinden.com sitesine girdiğimde bile böyle bir durumla karşı karşıya kaldım.

Birkaç şey güncellemek için binlerce kişiyi kapıda bekletip ufak çaplı bir sayfaya yönlendirmek oluyor aslında bu. Tam hatırlamıyorum ama  gg, n11 yada hepsiburada sitelerinden birinde de bir süreliğine bu durum olmuştu. Büyük siteleri örnek vermemin sebebi, gayet normal bir durum olduğu ve herkesin bu tarz işlemler yapabileceği anlamına geliyor istesek de istemek de. Tabi bir de işin ziyaretçi boyutu söz konusu. Gün boyu çalış, yapamadığın alışverişleri, ödeyemediğin faturaları da online olarak ödeme ihtiyacı duyduğumuzda bile kapalı siteler ile karşılaşmamız mümkün diye yazarken Yapıkredi internet sitesinin de çoğu zaman kapalı olduğu dönemler gözümün önünden  geçti bir anda. O kadar işin üstüne  bir de ne kadar bekleyeceğimizi bile bilememek ister istemez stres altına girmemize neden oluyor.

Yapım aşamasındaki sitelere ziyaretçi gözünden bakınca durum çok farklı bir hal alabiliyor. Her ne kadar tavsiye etmesem bile kaçınılmaz durumlar yüzünden web sitemizi bir süreliğine bakım moduna alma ihtiyacı duyabiliyoruz. Bu güne kadar hiç bir şekilde mintik.com sitesini yapım aşamasında diye kapalı tutmadım. Varolan sorunları localhost üzerinden düzeltip hızlı bir şekilde eskisiyle değiştirerek yoluma devam etmeye çalıştım. Bu konuda çok çaba göstermeme rağmen ben farkında olmadan sitenin ziyaretçilere kapalı olduğu durumlar olmuştur hosting tarafından yapılan acil müdahalelerle.

Örneklere başlamadan önce hem yayıncı hemde okuyucu tarafından duruma bakarak kendi görüşlerimi eklemek istedim biraz. Sizler için derlediğim bazı scriptler, siteniz bakım modunda iken belki işinize yaramaz yada bu amaç için beğenmezsiniz ama içindeki materyaller mutlaka bir gün işinize yarayacaktır. Burada paylaştığımız örneklerin Çoğu Html5, Css ve Javascript kullanılarak tasarlanmış olan örneklerden oluşuyor. Bazı template örnekleri hareketleri bazılarında açılışa kalan süre ve geriye sayım sayacı şeklinde içerikler barındırıyor. Flash tasarımlar şimdilik yok ama ilerde flash tasarımları da yazımıza dahil edebiliriz istekler doğrultusunda.  Kullanmazsanız dahi arşivinizde bulunmasında oldukça fayda görüyorum.

Websitesi yapım aşamasındadır template örnekleri

İş makineleri animasyonuna sahip bakımdayız indexi


Konuya eklediğim örneklerin hiç biri için açıklama eklemeye ihtiyaç duymamıştım. Sadece bir başlık ve bir resim örneği anlatmaya yetmişti şimdiye kadar. En son eklediğim bu örneği de görünsün diye en ön sıraya aldım. İlk sıraya bu örneği almamın sebebini demoya tıkladığınızda daha iyi anlayacaksınız. Sayfanın en altında bir bina diken iş makinelerinin hareketli olduğunu ve sürekli bir şeyler kaldırıp indirdiklerini göreceksiniz. Tamamen Css animasyonlar kullanılarak hazırlanmış bir örnek.

Arkaplanda video ile geri sayım

Javascript geri sayım

Animasyonlu açılan yazılar

Geri sayım sayaçlı başka bir örnek

Css3 animasyonlu yüklenme çubuğu

Css3 ile Hazırlanmış bir logo ve geri sayım sayacı

Sakin ol, bir yere gittiğimiz yok.

Uzunca bir aradan sonra, yeni bir örnek daha ekledik. Bu örnekte sürekli değişen açıklamalar var ayrıca eposta abonelik kutusu da var.

Dişli çark animasyonlu bakımdayız indexi.

Sallanan alışveriş çantası animasyonlu bakımdayız indexi.

Sayfalar: 1 2


Ali senin düşüncelerini merak ediyor. Bir yorum yaz

  1. Zehra dedi ki:

    Akşama kadar arasaydım bu kadar örnek bulamazdım. Teşekkürler emeğin için. 😊

  2. HASBA dedi ki:

    hocam nasıl alıcam demoya indire başıyorum hiç birşey olmuyor

    • Ali dedi ki:

      Eski butonlarda sorun vardı diye yenilerini ekledim. Acaba sende hala eski butonlar mı görünüyor diye düşünüyorum şimdi. Önbellek dosyalarını temizlemiştim sorun çıkmasın diye. Eğer sorun devam ediyorsa tarayıcı geçmişini silmeyi dene yada başka bir tarayıcı ile dene. Aynı sorun devam ederse burdan tekrar bildir lütfen.

  3. musti dedi ki:

    hocam nasıl alıcam demoya indire başıyorum hiç birşey olmuyor