Fashionista

Tam anlamıyla kişisel blogcular için hazırlanmış , kolay kullanılabilir, özel bileşenlere, bileşen alanlarına ve yönetim panelinden kolay düzenlenebilir ayarları olan Wp Fashionista. Görünüm olarak magazin tarzı  siteleri andıran görüntüsü  çok şık görünüyor.

Fashionistayı magazin tarzı  yapan özelliği  sanırım yazı stilleri. Bir magazin şablonu  olabilmesi için slayt yada  özellikli kategoriler  desteği olmasa da magazin tarzı bir görüntüsü var.  Yönetim paneli üzerinden yapmanız  gereken birkaç ayar dışında  ayarı bulunmuyor. Favicon ekleme, banner ekleme, anasayfada sadece resim ve başlık görüntüleme ve  ana sayfada resim, başlık tam içerik görüntüleme gibi ayarlar  bulunuyor. Ana sayfada resmin altında yazı çıktığı zaman magazin şablonu olmaktan çıkıyor gibi. Resmin altında  yazılar çıkmasa  sadece başlık ve resim göründüğü zaman görüntü  daha güzel görünüyor.

Yeteri kadar özelliği olmasa  bile Fashionista ile birlikte yüklenen bileşenleri sayesinde sitenize  oldukça güzel bir görünüm verebilirsiniz. Beş tane özel bileşen ve altı tane de  bileşen alanı bulunuyor. Dört  tane bileşen alanı sitenin en altında, bir tane bileşen alanı sağ tarafta  diğer  bileşen alanı da  sitenin en üstünde bulunuyor.

Bileşenler / Widgets

AT Tabs : At tabs  bileşeni son yazılar, popüler yazılar ve etiketler  bölümlerini tek bir çerçevede tab olarak kullanmanızı sağlar. Bu  bileşen sayesinde   sidebar  bölümünde  fazladan yer tutan öğeler bir  arada bulunacak ve sidebar bölümünde fazla yer kaplamayacak.

AT Flickr Stream :At Flickr stream bileşeni sayesinde  herhangi bir gruptan yada kullanıcıdan rastgele yada son yayınlanan resimleri sitenizin sidebar bölümünde yayınlayabilirsiniz. Dört, sekiz, oniki, onaltı adet resim yayınlama limiti  bulunuyor.

AT Media Embed : At Media embed bileşeni herhangi  bir siteden yada  kendi yüklemiş olduğunuz videoları görüntülemeye yarar. Örnek olarak Youtube üzerinden bir  video adresi kopyalayıp yapıştırdım. Youtube videosuna herhangi bir düzenleme yapmadan eklediğim halde video genişliği sidebara  uygun bir  halde  görüntülendi.

AT Preview Post : Çok önemli bir başlığınız var  ve sürekli sidebarda  durmasını istiyorsunuz. At preview post bileşeni sayesinde yazı id girerek yazının sidebarda görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Siz  değiştirmediğiniz sürece  o yazı sidebarda yayınlanmaya devam edecektir.

AT Social Icons :

 

 


Etiketler:
Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz