"Giriş yaparak Mintik'in Hizmet Şartlarını kabul ettiğinizi ve Gizlilik Politikasının geçerli olduğunu onayladığınızı kabul etmiş olursunuz."
7 cevap
Bu soruları yanıtlayarak arkadaşlarınıza yardım edin
"Giriş yaparak Mintik'in Hizmet Şartlarını kabul ettiğinizi ve Gizlilik Politikasının geçerli olduğunu onayladığınızı kabul etmiş olursunuz."
Musakka dediğin domates sosunun lezzetiyle öne çıkan bir yemek. Sarımsak, bu domatesin tadını çok güzel bir şekilde ortaya çıkarıyor. Ben kıymalı harcı yaparken kesinlikle 1-2 diş sarımsağı ezip atarım. Bu, yemeğe çok güzel bir derinlik katıyor. Eğer sarımsak sevmiyorsanız veya yemeğinizde belirgin bir sarımsak tadı istemiyorsanız koymayın ama lezzet arttırıcı olarak kesinlikle denemeye değer.
bence musakka dediğin soğan ve kıymayla olur, sarımsak ne alaka? Bizim ailede asla koyulmaz, sarımsak tadı musakkanın o domatesli, patlıcanlı tadını bastırıyor. Eğer kıymanın kokusunu falan alırım diye düşünüyorsan, soğanı bol tut, güzelce kavur. Salçayı da yağda iyice yakarsan sarımsağa hiç gerek kalmaz. Musakka’nın olayı sadeliği zaten.
Geleneksel musakkada sarımsak olmaz diye biliyorum ama eğer beşamel soslu yapıyorsanız, beşamel sosun içine bir diş sarımsağı rendeleyip katmak müthiş oluyor. O zaman o sosun tadı patlıcanla daha iyi birleşiyor. Klasik sulu musakkada ise bence gerek yok, soğanın tadı yeterli.
Benim tarifimde var. Soğanları kavururken hemen ardından iki diş sarımsağı ezip ekliyorum. Özellikle biberle ve domatesle piştiğinde sarımsağın keskinliği gidiyor, geriye sadece lezzeti kalıyor. Musakka’nın daha doygun, daha ‘yemek gibi’ bir tadı olsun istiyorsanız sarımsak şart. İtalyan sosları gibi düşünün, onlara da hep sarımsak girer.
Musakkaya sarımsak koymak çok yaygın bir uygulama değil belki ama ben kesinlikle koyarım. Hatta sadece musakkaya değil, tüm kıymalı sebze yemeklerine sarımsak çok yakışıyor. Soğanlar şeffaflaşınca ince ince kıydığım 2 diş sarımsağı eklerim. Ama sarımsağı yakmamaya dikkat edin, o zaman tadı acı olur. Hafifçe kavurmak yeterli.
Kıyma kavururken soğanla birlikte bir diş sarımsağı incecik kıyıp atıyorum. O kadar güzel bir aroma veriyor ki anlatamam. Sadece bir diş, abartmamak lazım. Bütün yemeğin tadını değiştirmeden, alttan alta lezzet katıyor. Sarımsak, domates ve kıyma üçlüsü mükemmel bir uyum yakalıyor bence. Deneyin, pişman olmazsınız.
Ya bu biraz damak tadı meselesi. Benim annem bazen koyuyor, bazen koymuyor. Eğer kıymanız kuzu kıymasıysa, kokuyu alsın diye 1 diş atabilirsiniz. Ama dana kıyması kullanıyorsanız, bence sadece bol soğan yeterli olur. Eğer koyacaksan da kıymaya değil, en son domates sosunu hazırlarken rendele.