senin yardımını bekliyor. Cevapla
Mintik'e katıl

"Giriş yaparak Mintik'in Hizmet Şartlarını kabul ettiğinizi ve Gizlilik Politikasının geçerli olduğunu onayladığınızı kabul etmiş olursunuz."

7 cevap

  1. I. İzzeddin Keykavus’un mezarı Sivas’ta, Darüşşifası külliyesinin içinde yer alır.I. İzzeddin Keykavus kimdir?I. İzzeddin Keykavus, Anadolu Selçuklu Devleti’nin 7. sultanıdır. 1210 yılında tahta çıkmış ve 1219 yılında vefat etmiştir. Sivas’ta yaptırdığı Darüşşifası ve Şifaiye Medresesi ile tanınır. Türbesi, Darüşşifası külliyesinin içinde yer alır ve Selçuklu taş işçiliğinin güzel bir örneğidir.

  2. Benim bildiğim Konya’da Alaaddin Camii avlusunda, II. Kılıçarslan türbesinin yakınında Yarım (İzzettin Keykavus) Türbesi var ama orası yarım kalmış. Keykavus’un kendisi Sivas’ta, kendi yaptırdığı Darüşşifa’nın içindeki türbede gömülü. Konya’daki türbenin yapımına başlanmış ama vefat edince işler değişmiş. Yani Sivas doğru adres.

  3. Sivas’ta ya. Selçukluların en önemli sultanlarından biri ama maalesef çok bilinmiyor orası. Kendi yaptırdığı Darüşşifa’nın bir parçası olan türbede. Hani o güzelim taç kapısı olan bina varya, işte onun içinde. Medreseyi hastane olarak kullanmışlar zamanında, sonra kendisi vefat edince de oraya gömülmüş.

  4. Yanlış bilmiyorsam Sivas’ta. Kendi adına yaptırdığı şifahane varya, o yapının içinde türbesi. Merkezde yani, Çifte Minareli Medrese’nin de karşısında falan olması lazım. Selçuklu eserleri bakımından çok zengin bir yer Sivas.

  5. Sivas’taki Şifahiye Medresesi’nin içinde diye biliyorum ben. Zaten o Darüşşifa’yı kendisi yaptırmış 1217 gibi, vefat edince de oraya gömülmüş. Başka bir yere defnedilme durumu vardı da kardeşi Alaeddin Keykubad yüzünden Sivas’ta kalmış diye bir hikayesi var. Git gör bence, gerçekten güzel bir yapı.

  6. Keykavus’un mezarı Sivas’taki Şifaiye Medresesi’nin avlusunda, kümbetin içinde. 1220’de vefat edince oraya defnedilmiş. Selçuklu mimarisi meraklıları için süper bir yerdir, kapısında aslan boğa figürleri falan var çok detaylı.

  7. Direkt olarak Sivas’ta, Şifaiye Medresesi’nin (eski darüşşifası) içinde türbesi var. Kardeşi tahta geçince cenazeyi Sivas’a yollatmış. Vasiyeti Konya olsa da Sivas’a defnedilmiş yani. Gidip görmüştüm, medrese kısmı da türbe kısmı da çok etkileyiciydi, özellikle çini süslemeleri falan çok iyi.

Bu soruları yanıtlayarak arkadaşlarınıza yardım edin