Yemek bittiğinde çatal ve bıçak nasıl bırakılır?
yemeğini bitirdiğinde çatal ve bıçağı tabağın üstüne paralel şekilde, genellikle saat 4-10 pozisyonu gibi koyarsın, yani çatal bıçak yan yana ve sapları aşağı doğru tabağın kenarına dönük olur. bu şekilde garson da “adam işi bitirmiş, tabağı alabiliriz” der. tabi evdeysen umursayan yok, herkes kendi kafasına göre bırakıyor ama dışarıda restoran falan ise bu küçük jest hem saygı hem de pratik oluyor. yani özetle tabağın ortasına yatay koyarsan yeter, kimse sana bakmaz, ama resmi işlerde paralel şekilde bırakmak kibarca işarettir.
En güzeli çatal ve bıçağı tabağın ortasına, yatay şekilde bırakmak. Yani tabağın enine paralel. Öyle olunca net belli oluyor. Saat 6 yönünde gibi.
Ben sağ elime aldığım bıçağı tabağın sağına, çatalı da soluna, hafif çapraz koyuyorum ama uçları tabağın içine baksın. Paralel koyunca da alıyorlar ama benim stilim bu. Yemeğin bitince zaten tabağı almaları gerekiyor.
Farketmez ki ya. Bırak işte tabağın içine. Önemli olan bittiğini belli etmek. Ben genelde çatalı bıçağın üzerine koyup bırakıyorum. Kimse gelip 'ay yanlış bıraktın' demez herhalde.
Valla benim bildiğim çatal bıçak 'V' şeklinde duruyorsa mola demek. Yan yana, aynı yöne bakacak şekilde tabağa koyarsan 'ben doydum' anlamına geliyor. Hani 4'e 20 kala gibi düşün tabağın içinde.
İkisini de tabağın sağ tarafına, birbirine paralel şekilde koyuyorum. Hem düzenli duruyor hem de garson hemen anlıyor. Öyle tabağın kenarına falan sarkıtmak görgüsüzlük gibi geliyor bana.
Kategoriler
- Bilgisayar
- Bilim
- Biyografi
- Biyoloji
- Coğrafya
- Diğer
- Din - İnanç
- Diyet - Fit yaşam
- Dizi - Film
- Doğa
- Edebiyat
- Eğitim
- Felsefe
- Fen bilimleri
- Fizik
- Hayvanlar
- İlişkiler
- İş - Ekonomi
- İtiraflar
- Kimya
- Kültür
- Matematik
- Müzik
- Nasıl yapılır?
- Oyunlar
- Psikoloji
- Sağlık
- Seyahat
- Siyaset
- Spor
- Stil - Moda
- Tarih
- Teknoloji
- Yabancı Dil
- Yazılım - Kodlama
- Yiyecek - İçecek
aliya adlı üyenin sorusuna 8 kişi cevap verdi.