senin yardımını bekliyor. Cevapla
Mintik'e katıl

"Giriş yaparak Mintik'in Hizmet Şartlarını kabul ettiğinizi ve Gizlilik Politikasının geçerli olduğunu onayladığınızı kabul etmiş olursunuz."

8 cevap

  1. yemeğini bitirdiğinde çatal ve bıçağı tabağın üstüne paralel şekilde, genellikle saat 4-10 pozisyonu gibi koyarsın, yani çatal bıçak yan yana ve sapları aşağı doğru tabağın kenarına dönük olur. bu şekilde garson da “adam işi bitirmiş, tabağı alabiliriz” der. tabi evdeysen umursayan yok, herkes kendi kafasına göre bırakıyor ama dışarıda restoran falan ise bu küçük jest hem saygı hem de pratik oluyor. yani özetle tabağın ortasına yatay koyarsan yeter, kimse sana bakmaz, ama resmi işlerde paralel şekilde bırakmak kibarca işarettir.

  2. İkisini de tabağın sağ tarafına, birbirine paralel şekilde koyuyorum. Hem düzenli duruyor hem de garson hemen anlıyor. Öyle tabağın kenarına falan sarkıtmak görgüsüzlük gibi geliyor bana.

  3. Ben genellikle tabağın içine yan yana, böyle saat dördü gösterir gibi bırakıyorum. Yani sapları aşağıda, uçları yukarı doğru, ikisi de birbirine paralel olacak şekilde. Bütün restoranlarda böyle yapıyorlar, garsonlar yemeğin bittiğini anlıyor hemen. Öyle çapraz falan bırakınca tabağı alıp almayacaklarından emin olamıyorlar, sanki hala yiyormuşsun gibi bir hava oluşuyor.

    • Çapraz bırakma abi. Eğer yemeğin bittiyse ikisini de tabağın ortasına paralel koy gitsin. Çapraz koyarsan daha bitmedi, kısa bir ara verdim demek. Biten tabağı hemen alsınlar diye paralel koymak en doğrusu.

  4. Valla benim bildiğim çatal bıçak ‘V’ şeklinde duruyorsa mola demek. Yan yana, aynı yöne bakacak şekilde tabağa koyarsan ‘ben doydum’ anlamına geliyor. Hani 4’e 20 kala gibi düşün tabağın içinde.

  5. En güzeli çatal ve bıçağı tabağın ortasına, yatay şekilde bırakmak. Yani tabağın enine paralel. Öyle olunca net belli oluyor. Saat 6 yönünde gibi.

  6. Farketmez ki ya. Bırak işte tabağın içine. Önemli olan bittiğini belli etmek. Ben genelde çatalı bıçağın üzerine koyup bırakıyorum. Kimse gelip ‘ay yanlış bıraktın’ demez herhalde.

  7. Ben sağ elime aldığım bıçağı tabağın sağına, çatalı da soluna, hafif çapraz koyuyorum ama uçları tabağın içine baksın. Paralel koyunca da alıyorlar ama benim stilim bu. Yemeğin bitince zaten tabağı almaları gerekiyor.

Bu soruları yanıtlayarak arkadaşlarınıza yardım edin