101. Accensor.js : Buraya kadar eklemiş oldum örneklerden farklı olarak içerik yani div veya web sayfasının tamamını kaydırmaya yarayan bir tane çalışmayı da bu konuya dahil etmek istedim. İlerleyen zamanlarda benzer olan bütün konuları yine bu başlık altında sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Accensor.js uygulaması labirent şeklinde web sayfaları tasarlayıp hem klavye yön tuşları hem de mouse ile butonlara tıklayarak gezinme işlemini yapan bir çalışma. Ekran görüntüsü için tam olarak açıklayıcı birşey bulamadığımdan dolayı olduğu gibi bannerini ekledim. Gerçi banneri bile bir şeyler ifade etmeye yeter gibi görünüyor.
102. BxSlider – TEMMUZ 30, 2012 tarihinde bu uygulamanın kullanımı hakkında bir yazı sayfası hazırlamıştım. Geliştirici sitesindeki açıklamalar yeteri kadar net olduğu için onu da bu listeye ekledim. BxSlider belki de bu listedeki uygulamalar arasında en popüler olan ve en kullanışlı olanıdır. Kendi başına her bölümde ihtiyacınız olan slayt örneğini BxSlider ile sitenize kurup kullanabilirsiniz. Örnek olarak eklediğim resim iki tane üst üste bindirilmiş demodan oluşuyor. Böyle bir örnek yok sadece bütün örneklerini tek bir resimde size göstermeye çalıştım ancak o kadar çok örneği var ki bu mümkün değil. Bu yüzden tek bir resme iki tane demo sığdırdım.







1983 doğumlu, olmayan bir çocuk babası, espirili ve kendini cana yakın zanneden biri işte. Daha ne olsun ?
sitemde kullanmak için bir slider arıyorken yüzlercesini buldum
Merhaba, sadece yazı için slider yapmak istiyorum.
degerli kardesim cok guzel bir paylasım olmus eline emegine saglık..
JQUERY’i indirdik diyelim ancak bunun kurulumu nasıl yapılacak? Bunu bilen birisi yorum olarak cevap yazabilir mi?
Hepsinde kullanımı aynı olsa da geliştiriciler farklı olduğundan farklı fonksiyonlar ve farklı html etiketleri kullanılır.
Temel kullanım daima şu şekilde olur.
head
Bu etiketler içine javascript ve css dosyalarının adresleri eklenir. Hemen ardından eklentiyi çalıştıracak kodlar eklenir.
/head
body
Buraya da sayfada görülen html kodlar eklenir ve örnekler çalışır.
/body
Herhangi bir örnekteki kodları inceleyip kopyala yapıştır yoluyla kendiniz de deneyebilirsiniz.
Head etiketlerini beyin olarak düşünün. Beyindeki fonksiyonları gövdeye atar ve gövdeyi çalıştırır ama ekranda görünmezler.
Body etiketleri Türkçe’si zaten vücut diye geçer. Beyindeki yani head etiketleri içindeki kodları okur ve o kodlara göre çalışırlar.
harika olmuş
istanbul evden eve nakliyat