Evet yıl olmuş 2019 ve çoğu ziyaretçimiz bu siteyi unuttu bile. Eee yılda bir konu oluşturup yayınlayınca haliyle arayan soran da olmuyor.  Çok çok eski zamanlarda kullandığım “Alma mazlumun ahını çıkar fitil fitil” cümlesini şuan kendim için kullanıyorum artık. Mazlumun ahını alma olayının konu ile alakası yok. Asıl konu, hal  hatır sormazsan, kimse de seni sormaz olacaktı.  Ahı, fitili ve dostları sormamayı nasıl birbirine bağladıysam aynı şekilde hiçbir alakam kalmadığı bu siteye de nasıl olduysa yolum düştü ve bir şeyler paylaşmak istedim bugün.

css fotoğraf çerçevesi neon ışıklı hover efektliNeredeyse bütün websitelerinde bulunan bir özellik paylaşıyorum sizlerle bugün. Hani  anasayfalarda, content dediğimiz alanda bulunan, çerçeveleri şekil konu fotoğraflarının bulunduğu alanlar var ya işte tam da  o alan için kullanılabilecek bir Css tasarımı varelimizde bugün. Klasik dikdörtgen, yan yana 3 resim ve aralarında birazcık mesafe olan 3 kutucuk işte. Ahım şahım bir yanı yok yalnız mouse resimlerin üzerine geldiğinde başlıkların hafif yukarı doğru çıkıp butonun görünmesi ve çerçevelerin etrafında neon ışık gibi görünen mavi çerçeve renkleri, bugün bu konuyu sizlere paylaşmamı sağladı işte. Neyse aşağıdaki linklerden, inceledikten sonra indirirsiniz artık. Örnek hakkında ballandıra ballandıra anlatılacak birşey olduğunu düşünüyorsanız da yorum kısmına buyrun. Yoksa da atın arşivinize. Bir gün lazım olur elbette. Hayrını görün ve tepe tepe kullanın.


Ali senin düşüncelerini merak ediyor. Bir yorum yaz

  1. demir dedi ki:

    Ali tekrar meraba bu konuda belki bilgin vardır diye yazıyorum sana ulaşmak için denedim ama whatsab filan vs herangi iletişim bulAMADIM. Konu şuki 3 aydır bir illet gibi birşey nedenini çözemedim ve internette de çözen pek yok hatta bulursan siteyede eklersen pirim alır. konu şu. google consolde sitemap Dizine eklenmiyor şu hatayı veriyor;
    —- Hayır: “X-Robots-Tag” http başlığında “noindex” algılandı linkde bu https://odevvebilim.com/sitemap.xml delirdim valla

    • Ali dedi ki:

      Yoast seo eklentisini devre dışı bırakarak deneyebilir misin ? Sorunu ne kadar araştırsam Yoast seo eklentisinin Github destek sayfası karşıma çıktı. Çoğu kişi sorunu Yoas Seo eklentisine bağlamış.

      Sorunun sebebini gerçekten merak etmeye başladım bende. Daha önceden böyle bir hata ile karşılaşmak bir yana duymadım bile. Aklıma .htaccess dosyası da takılmıyor değil. Acaba .htaccess dosyasında header içine noindex atanmasını sağlayan bir kod olabilir mi? Ayrıca sitendeki yorum kısmında olan kendi konu linklerin de nofollow olarak görünüyor. Detayları merakla bekliyorum. Umarım sorunun sebebi bunlardan bir tanesidir.

      • demir dedi ki:

        konu linklerim nofollow derken tam olarak neresi bahsetsene halaa oylemi düzenleme yaptım.
        buarada yoast sildim. Rank Math SEO kullanmaya başladım ve gerçekten harikaymış yoastın girdilerinide otomatik kendi içine aktarıyor. Yok yok. Fakat yinede bu sorun kalkmadı htacess içinde herangi garip kod yok. gizlenmesi muhtemellmi bilmiyorum. htacessler için onerin varsa alayım.

      • demir dedi ki:

        son olarakda şunu sormak istedim yeni google consolde Kullanıcı tarafından seçilen standart sayfa olmadan kopya içerikler var https://i.hizliresim.com/GZ5vV3.png buşekilde 721 adet….. bu kısma girdiğimde ise hepsi wp_includes den gelmekde normalmi acaba buda resim: https://i.hizliresim.com/yGRPQN.png

        • Ali dedi ki:

          Wp_includes içinde arama sonuçlarına yarar bir içerik bulunmuyor. Bu yüzden arama sonuçlarına etki edeceğini de düşünmüyorum. Yinelenen URL’leri birleştirme diye Google support sayfasında bir açıklama mevcut. Bir de robots.txt dosyalarını karşılaştırınca bende Disallow: /wp-admin/ yok. İstersen buna da bir el at.

          • demir dedi ki:

            merhaba ali sana şunu danışmak isedim web sitesim 1 yıllık sence sıralama nasıl ve kazancım olabilirmi. bekleyeyimmi kapatayımmı geleceği var mı ?https://www.alexa.com/siteinfo/odevvebilim.com

          • Ali dedi ki:

            Daha önceden siteni baya incelemiştim. Soru cevap sistemleri pek tutmasa da tuttuğu zaman sağlam yer ediniyor. Kötü tarafı kendin yazı üretebilirken soru üretemiyorsun. Sürekli başka sitelerden soru bulup kopyala yapıştır yoluna gitmen gerekiyor. Buna da çözüm var elbette. İlköğretim bütün derslere ait soruların cevapları sitende olursa bence kazanırsın. Bu kesim öğrencilerin ebeveynleri yanlış bir tutum olsa da çocuklarına yardımcı olmak için kitaplardaki soruları internetten bulup cevaplamaya çalışıyorlar. Kitaplarda geçen soruları bulup cevapları ile beraber sitene eklersen bence tutar. Başka sitelerden kopyala yapıştır yöntemi de sadece siteyi geride tutmaya yarıyor. Yerinde olsam bunu denerdim. Ziyaretçi sayısı arttıkça bunu yapmana bile gerek kalmaz artık. Herkes sorusunu sorup üyelerden cevabı alır artık. Zaten o seviyeye ulaşırsa yan gelip yatarsın artık.

  2. demir dedi ki:

    güzel bir yazı teşekürler.. Buarada merhaba sitenizi takip ediyorum sorularım olacaktı ama size ulaşamadım. Mecbur burdan sorayım. ionmag temsını bende kullanuyorum.. sizce değişmem gereklimi desteğimi bitti yoksa googlede sorunlarmı yaratıyor?

    • Ali dedi ki:

      Ionmag temasının desteği bitmedi, hala devam ediyor ayrıca en çok satılan temalardan bir tanesidir. Bir dönem ziyaretçi sayısı düşüşe geçtikten sonra sebebini öğrenemedim. Denemediğim yöntem kalmadı bende olayı temaya bağladım. Belki alakası yoktur ama Ionmag ile hep düşüşteydi sitem, tamamen seo uyumlu olduğu halde hemde. Nisan ayının başında kurdum şu anki temayı ve şimdilik her şey güzel gidiyor. Belki Ionmag ile alakası bile yoktur. Kısaca temaya kıl kaptım desem daha doğru olur 🙂

      Benim de size bir sorum olacaktı. Şu mavi balina oyununu nereden bulabilirim? 🙂

      • demir dedi ki:

        mavi balina oyununu bulmak için hiç uraşmadım ama sizin için bakayım bulursam yine burdan ulaşırım. bu arada red mag temasına baktım bende, öne çıkan görseli yazılarda göstermiyorsun dimi gösterince biçimsiz oluyor o işlemi bulamadım yolu varmıdır? red maga geçiş yapabilirim . sizede önerim güzel bir tema satın alın artık 🙂 aldığınız temayı bende alırım :)) siz bişey alıyorsanız boşa almazsınız:))

        • Ali dedi ki:

          Zamanında bende sizin gibi sitemin bir köşesine soru cevap sistemi eklemek istemiştim ve q2a, bbpress vb. bir sürü örneği de kulandım burada. Olmasını istediğim şey ise hem blog hem de forum bölümünün birbirine entegre halde olmasıydı. Hangi temayı yada hangi forum eklentisini kullansam da bir yerde sanki kırık bir diş varmış gibi bir eksiklik hissettim her zaman ve vazgeçtim temadan da eklentiden de. Bu forum yada soru cevap özelliğini blog ile beraber kullanmaktan vazgeçmedim. Daima bir arayış içinde oldum her zaman. Bunu kesin almalıyım dediğim tek bir tema oldu ve hala themeforest sepetinde ekli duruyor. Temanın ismi Bimber diye geçiyor. Muhtemelen bilirsin bu temayı. Forum ve blog entegrasyonu bir yana tema genişliği ile verimli adsense kullanımı, üyeler için mükemmel profil sayfası ve puanlama sistemi de beni al diye bağırıp duruyor benim için. 8 yıldır var olan siteden gelen adsense kazancının tamamını hosting giderlerine harcadığım için de 61$ parayı da şıp diye bu temaya vermek istemiyorum. Github sitesinde temanın full versiyonu düzenlenmiş şekilde bulunuyor. Oraya atan kişi kendi için birkaç ufak tefek düzenleme yapıp paylaşmış.

          İndirim olur, themeforest bedava dağıtır, adsense ödemesi gelir alırım derken RedMag teması çıktı ücretsiz. Şu an için askıya aldım Bimber temasını satın almayı. Bir önceki temada mükemmel özellikler vardı ama nedense Adsense gelirleri çok düşüktü hatta kuruşlarla birikip duruyordu. Uzun bir süre boyunca RedMag temasını kullanacağım garanti duruyor. Sonrasında ise Bimber temasını alıp site varolana kadar kullanırım herhalde. RedMag temasının tek bir menüsü olması, konu içine eklenen Youtube videolarının esnek olmaması gibi ufak tefek eksiklikleri de var elbette. Bunları da zamanla düzeltmeyi planlıyorum. Senin sorduğun öne çıkan görsel ayarını da sen sorduğun için baktım ve bende bulamadım. Tam olarak nasıl yaptığımı da hatırlamadığım gibi böyle bir düzeltme yaptığımı da hatırlamıyorum inan 🙂 Galiba temanın single dosyasından bunun kodunu silerek kaldırmıştım. Şu anki hali ile nereden düzelttiğimi tespit etmem için localhosta kurup bakmam gerekiyor. Fırsat bulursam bugün test edip bakıcam nereden düzelttiğime. Sonucu yine buradan paylaşırım 🙂

          • demir dedi ki:

            Bimber evt müthiş bir tema bana onedio web sitesini hatırlatıyor. Bu arada benimde sana tavsiyem.. back linklere dikkat et , Domain Authority, page Authority değerlerini sürekli kontrol et. spam değeri yüksek sitelerden sitene link dönüşü olmasın. Elinden geldiğince bu değerlerine bak, sitene baktığımda link alımları genelde kalitesiz olmuş. sana tavsiyem şu chrom eklentisini kullan.
            https://chrome.google.com/webstore/detail/mozbar/eakacpaijcpapndcfffdgphdiccmpknp
            moza üye olmayı unutma yoksa eklenti değer göstermez.
            dofollow linklere özen göster. birde sitenin barındığı sunucudaki siteler nelermiş analiz et buda etkili..

          • Ali dedi ki:

            RedMag temasında content-single.php dosyasının 53-59 satırlarını silerek öne çıkarılmış görseli kaldırmışım. Siteme birileri black hat seo uyguluyor bu tarz linklerle. Bir ara çok uğraşıyordum, yoruldum artık bu pezolardan 😀 Şuan senelik izinde olduğum için bolca zamanım var. Tavsiyeni mutlaka uygulayacağım. Sen söyledin diye kontrol edeyim dedim. 4.4’ten 2.1 e düşmüş gene. Milletin işi gücü yok bu tarz işlerle uğraşıyorlar. 😀

          • Ali dedi ki:

            Şu theglobe sitesine bağlanan binlerce link eklenmiş siteye. Bağlantılar o kadar çok ki her linkin varyasyonlarını rastgele girmeye başladım bunun gibi.
            domain:web-seeking.net
            domain:web-seeking.org
            domain:web-seeking.com
            domain:webseeking.net
            domain:webseeking.org
            domain:webseeking.com
            Resmen çöp etmişler pezolar 😀

          • demir dedi ki:

            linkleri kökden çözüm olarak geri bağlantıları kaldırmak için domainleri ekleyip google consolden bildirerek etkisiz elaman yapabilirsin. https://support.google.com/webmasters/answer/2648487?hl=tr

            ayrıca buda benim wordpres için yazdığım ilk eklentim https://wordpress.org/plugins/html-sikistir-basit-html-sikistirici/
            iyi yönde değerlendirip yorum yazarsan sevinirim 🙂

          • Ali dedi ki:

            Sana gönderdiğim son mesajdan beri spam bağlantıları arayıp duruyorum. 129 tane ekli vardı ve şuanda 385 adet oldu. Baktım olacak gibi değil internetten ne kadar spam link listesi varsa ekledim. Toplamda 46 bin spam link ekledim spam reddetme aracına. Eklentine de en kısa sürede mutlaka yer vereceğim 🙂

          • demir dedi ki:

            Eklentiye yer vereceğin için çok teşekürler.. buarada okadar spam bağlantıyı tek tek nası buldun:)

          • Ali dedi ki:

            Nereden denk geldiyse ekledim hepsini. Sonradan sıkıntı çıkaranlar olursa da uğraşmayayım diye 🙂

          • demir dedi ki:

            Merhaba tekrar bir sorum olcak. bu gereksiz ve düşük linkleri backlinkleri nerden bulabilirim. genelde seo web siteleri 100 tane gösteriyor gerisi ücretli.. bunları temizlemem lazım. bağlantı reddetme aracına ekliycem ama teşhis edemiyorum.

          • Ali dedi ki:

            Backlinkleri gösteren sitelere teker teker baktım. Birinde görünen site diğerinde görünmüyordu. En çok link gösteren ahrefs sitesiydi yanlış hatırlamıyorsam. Bir tane site 1 haftalık deneme süresi veriyordu. Onda bütün linkler çıkıyordu. O siteyi unuttum maalesef 🙁