İlk çıktığı dönemlerde oldukça garipsediğim ve hiçbir şekilde mantıklı bulmadığım bu meret başlarda bildiğiniz üzere sadece akıllı telefonlar üzerinde kullanılabiliyordu. Evet bahsettiğimiz şeyin adı Instagram.

Biraz daha eskilere gidecek olursak, 2010 yılında Burbn adında yayınlanan bu sistemin Kevin Systorm ve Mike Krieger  tarafından yapıldığına dair bilgileri internetten bulabilirsiniz. Çok kısa sürede popülerleşmesinin ardından 2 sene geçtikten sonra Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmış ve bu güne kadar çok farklı özellikler de eklenmişti.

Evet yıl olmuş 2018 fakat Instagram’da bir fotoğraf yada video paylaşabilmeniz için telefonunuzda kendi uygulamasını indirmek zorundasınız yada değilsiniz. Tabi yapabilmeniz için bu yazıda anlatacaklarımı doğru şekilde uygulamanız gerekiyor. Oldukça basit ve hiç kafa karıştırmayan bir yöntemdir. Bu yazıda hem program kullanarak hem de program kullanmayarak nasıl paylaşım yapabileceğinizi anlatacağım. Program kullanmanızı önermem fakat programda paylaşacağınız içerikleri tek bir seferde toplu yükleyip zamanlayarak yayınlayabilmeniz mümkün. Onun dışında kalan özellikler için program kullanmanızın bir anlamı da yok zaten. Fenomen bir hesabınız var ise işinize yarayacaktır.

Bilgisayardan Instagram’a Fotoğraf Yükleme Programsız

Herhangi bir tarayıcıdan Instagram’a giriş yaptığınızda sayfa görüntüsü yukarıdaki gibidir. Tarayıcılarda bazı özellikler devre dışıdır ve bu özellikleri açabilmemiz için ufak tefek dokunuşlar yapmamız gerekiyor.

Sayfaya sağ tıkla, ardından incele yazan yere tıkla

Sayfanın herhangi bir yerine tıkladığınızda üst fotodaki gibi bir pencere açılır.  Bu açılan pencerede İncele yazan yere tıklamanız gerekiyor. İncele yazan yere tıkladığınızda geliştiriciler için olan bir seçenek sayfanın hemen altında açılacaktır.

Geliştirici penceresini sağ tarafa alma

Sayfanın altında çıkan geliştirici penceresinin en sağında üst üste olan 3 tane nokta bulunuyor.  Üç noktaya tıkladığınızda 2 numaralı okun gösterdiği yerdeki çerçeve açılıyor ve o çerçeve içinde de sağ tarafı gösteren sembolü tıklamanız gerek. Ardından geliştirici penceresi sağ tarafta görünecektir. Bunu yapmamızın sebebi ise Instagram’da  olan Anasayfa, Fotoğraf ekle, Profil gibi alt ikonların görünmesini sağlamak. Gerçi bu işlemden hemen sonra alt ikonlar görünmeyecektir. Son bir aşama kaldı.

Sayfayı yenileyin

Sayfanızı yeniledikten sonra kırmızı şerit ile gösterdiğimiz yerdeki gibi alt ikonlar görünecektir. Artık siz de bu uygulamaları kullanarak tarayıcıyı açarak  pc de Instagram paylaşımları yapabilirsiniz.

Gramblr programı ile zamanlayarak paylaşım yapma

Programı indirmek için aşağıdaki indir yazan butonu tıklayabilirsiniz.

  • Download

Gramblr kullanımı

Gramblr programını kullanabilmeniz için bir defaya mahsus üye olmanız gerekiyor. Programı açar açmaz zaten üye olma alanı karşınıza çıkacaktır. Programa üye olurken mail adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra Instagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi de girmeniz gerekiyor.

Fotoğraf ve video paylaşma

Üye olduktan sonra karşınıza çıkan ilk ekran tabi ki de görsel ve video paylaşma ekranı olacaktır. Resimde işaretlediğimiz kırmızı alana bilgisayarınızdan herhangi bir içeriği tutup sürükleyip bıraktıktan sonra içeriğiniz yüklenmeye başlayacaktır.

Kırpma


İçerik yüklendikten sonra ikinci aşamada karşınıza boyutlandırma bölümü çıkacaktır. Burada dilerseniz birinci oklardaki gibi bir seçeneği seçip save dersiniz yada mouse ile resmin bir köşesinden tutup görünmesini istediğiniz köşeye kadar sürükleyerek seçip kırparsınız.

Filtre

Üçüncü aşamada karşınıza filtre penceresi gelecektir. Bu bölümde çeşitli efektler ve filtreler ekleyebilirsiniz.

Başlık ekleme ve zamanlama

Son aşamada fotoğrafınız hakkında bir şeyler yazabileceğiniz, arkadaşlarınızı etiketleyebileceğiniz yada yayınlanma tarihini seçebileceğiniz bölümler bulunuyor.

  • Immediately seçeneği hemen yayınlar, Some other time seçeneği ise belirlediğiniz tarih ve saatte yayınlar.
  • Tag a User and Click the Image; birilerini etiketlemenize yarar.
  • Caption; resim hakkında açıklama gireceğiniz yer.

Sonuç

Sonuç olarak Gramblr programından yüklediğimiz görsel sayfamızda yayına girdi. Toplu resim yükleyip zamanlayarak, gün boyu takipçilerinize boy gösterebilirsiniz.

 


Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz