Omegle yerine chatroulette demem gerekirdi çünkü  Chatroulette sitesi omegle sitesinden daha önce piyasaya çıkmış fakat aşırı derecede pislik bir ortam olduğundan dolayı omegle  hem video hemde mesaj yoluyla sohbet edebilme imkanı sağladığı için onun önüne geçmeyi başarabilmişti. Canınız sıkıldığında yada aşırı derecede yalnızlık hissettiğinizde başvurabileceğiniz ortamlar bunlar.

Sürekli ekran başında başkalarını izlemek bir süre sonra can sıkacağından, Zeki Müren de bizi görsün hissine kapılıp karşılıklı sohbet edebileceğiniz ortamlar aradığınız olmuştur mutlaka. Yıllar önce duymuş ve biraz da kullanmış olduğum bu ortamların acaba daha gelişmişleri yada benzerleri çıkmışmıdır diye aramaya başlarken sizlere de tanıtayım istedim. Yalnız bu sitelerde dikkat etmeniz gereken konu bazı kişiler sizin kişisel gizliliğinize önem vermeyip çok saçma görüntüler paylaşabilirler. Az önce farkettiğim sitelerden bir tanesi bunun önüne geçmeyi başarabilmiş ve ilk incelememde oldukça başarılı buldum.

Chatliv – Grup chat, karşılıklı video arama, rastgele chat, sesli chat

Listenin en başına kalitesi ve popülerliği yüzünden Azar sitesini eklemiştim fakat bugün keşfettiğim yeni bir site, özellikleri sayesinde nazarımda en üste geçmeyi haketmiş durumda. İlk başta kamerasız test amaçlı denediğimde, karşıma çıkan kızların  gerçek olup olmadıklarından emin olamamıştım. Sonrasında kamerayı bağlayıp denediğimde yine karşıma sürekli kızların çıkmasına bir anlam verememiştim doğrusu. Bu tarz siteleri kullanan erkek ve sayısının birbirine olan oranını düşündükçe  “Böyle birşey mümkün olabilir mi?” sorusunun cevabı fazlasıyla beynimi kurcalayıp durdu. Site yaşı ve Alexa.com değerini  karşılaştırınca mümkün olabileceğine inandım. Anladığım kadarıyla çok eski bir sistem değil ve bundan dolayı bazı alanlarda Omegle, Coomeet gibi sitelerin isimlerini de sırf ziyaretçi amaçlı kullandığı belli oluyor.  Özelliklerinde dikkatimi çeken en önemli detay; Erkek iseniz karşınıza sadece kızların çıkacağıydı. Gerçekten de karşılıklı kamera açtığınızda karşınıza sadece kızlar çıkıyor. Rastgele sohbette karışık çıkabiliyor ve herhangi bir sınırı da yok eşleştirmelerin ama sadece kızların çıkmasını istiyorsanız, uygulama sizi ara sıra bir kaç dakikalığına bekletebiliyor. Beklemek istemiyorsanız da premium üye olmanız gerekiyor ki bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum. Türkiye’de o kadar popüler olmadığından burada karşınıza sadece yabancı kızlar çıkabilir. Yok ben yerli istiyorumn diyorsanız, karşınıza erkek de çıkar abaza da çıkar.

Başlıca özellikleri:

  • Eğer Erkek iseniz O Zaman Her Zaman Kadın Yabancı ile bağlanacak veya Kız iseniz O zaman Her zaman Erkek ile bağlanır.
  • Bu Güvenli Sohbet Odası ve Her Zaman Orijinal Yabancıyla Buluşacaksınız.
  • Her Biri Web Kamerası ve Mikrofona Sahiptir (Kamerasız kullanıcıya izin verilmez). Bu Daima Mükemmel Rastgele Cam Sohbet Deneyimi olsun anlamına gelir.
  • Genel sohbette çıplaklığa izin verilmiyor.
  • Birçok arkadaş edinebilir, yabancıları arkadaş listenize ekleyebilir, çevrimdışı mesaj gönderebilirsiniz.
  • Ödeme kısmından bahsettiği bir özelliği de vardı burada. Bu tarz sitelere para ödemeye karşı olduğumdan detay girmedim.

 

Azar Görüntülü Sohbet Pc

Evet bu yazıyı yazarken Azar Web sürümünü yazıya eklememiştim, çünkü bu yazıyı yayınladıktan bir kaç hafta sonra Azar akıllı telefon uygulaması, web sürümünü yayınladığını duyurdu. Reklam işine aşırı derecede para harcadığından dolayı bu duyuruu hemen hemen herkes duymuştur sanırım. Aşağıda sıralamış olduğum siteler içinde en iyisi, en temizi azar olarak belirtebilirim ancak hayallerinizin boşa çıkabileceğini söylemekte fayda var.

Nasıl bir websitesi olduğunu öğrenmek için kameramı bilgisayara taktım, kameranın ekranını kapattım ve hiçbir şey yapmadan oturup gelen-giden herkesi sonu nasıl bitecek diye izledim. Kimisi Memo  (ismimi mehmet koymuştum) derken kimisi de kendi kendine konuşup durdu, acaba benden cevap gelir mi diye. Websitesinde dikkatimi çeken özellik, karşınıza çıkan kişileri, kadın mı çıksın yoksa erkek mi diye seçebiliyorsunuz. Tabi öncesinde birazcık para yatırmanız lazım daha doğrusu sürekli yani aylık olarak para yatırmanız lazım. Aksi halde dengeli olan seçenek seçili kalıyor ve sözde dengeli bir şekilde kız-erkek karışık size gösteriyor diye zannediyorsunuz, maalesef değil. Hayallerin boşa çıkabilmesi konusunda bahsettiğim mevzu buydu. Yaklaşık yarım saat boyunca karşıma sadece 2 tane kız çıktı. Bir tanesi uygulamanın özelliği olan maskelemeyi kullanmıştı ve Türkiye’dendi. Diğer kız ise yanılmıyorsam Filipinler’dendi. Filipinli olan kızla da hiç konuşmadım, sadece bir süre ne yapmaya çalıştığını gözlemledim, meğerse uyuyormuş garibim. bir kaç dakika sonra gözünü açtığında boş bir kamera ile karşı karşıya olduğunu fark ettiğinde sohbeti bitirdi.

Neyse sözü fazla dolandırmayalım, bilgisayarlardan giriş yapılabilen azar web böyle bir şey. Hiç olmazsa  karşınıza dilini bildiğiniz birisini arada bir çıkarıyor.

 

Tinychat


Tinychat sitesi karşılıklı sohbet edebileceğiniz bir ortam fakat bu ortamda yalnız değilsiniz ve isteyen istediği odaya girip yayına başlayabiliyor ve bir kaç kişi ile aynı anda görüntülü sohbet yapabiliyor. Diğer sitelerden farkı toplu halde sohbet edilebiliyor olmasıdır. Ayrıca ziyaretçiler de odada görüntülü sohbet eden kişilerle sağ tarafta yazarak sohbet edebiliyorlar. Grup sohbeti olduğundan uygunsuz olabilecek davranışlar ile karşılaşmak pek mümkün değil yada ben denk gelmedim.

Ome.tv

Ome.tv sitesi de adından da anlaşılacağı gibi omegle benzeri açılmış bir site. Ayarlardaki seçenekler biraz daha gelişmiş olsa da aşağı yukarı omegle ile aynı. Aradaki tek fark Türkiye’de daha popüler olması ve daha çok Türk ile tanışabilme fırsatı sağlayan bir ortam. Arada uygun görüntü paylaşmayan kişiler de denk geliyor haliyle. Sistemin güzel tarafı kişiyi anında bildirebiliyor  olmanız.

Chatroulette

Chatroulette sitesinin ilk halini hatırlamıyorum ama son hali böyle birşey. Sizin kameranız ve karşınızdaki kişinin kamerası, sonrasında sohbete başlıyorsunuz ama pek tavsiye edebileceğim bir mekan sayılmaz.

Camsurf

Stickam.jp

Stickam.jp sitesi uzantıdan da anlayacağınız gibi Japonya üzerinden yayın yapan bir site. Sunucu ile bağlantı kuramadığımdan tam olarak nasıl çalıştığı hakkında fikir veremiyorum. Sanırım periscope tarzı bir sistem. Siz açıyorsunuz onlar izliyor. Yüzünü göstermeye çekinen kişilerden iseniz elin gavurlarıyla zaman geçirmek sizin için keyifli olabilir.

Chatrandom

Chatrandom sitesi de tamamen omegle sitesinin benzeri hatta birebir kopyası da diyebiliriz. Tasarımda dahi ufak tefek değişiklikler dışında pek bir fark yok.

Shagle

Shagle sitesinde giriş kısmını sanırım birazcık abartmışlar. Sanki site, arka plandaki kızlardan kaynıyor ve hepsi sizi bekliyormuş gibi  bir görüntüye sahip. Cinsiyetinizi belirleyip start dedikten sonra olanlar oluyor. Buraya kadar incelediğim sitelerden anladığım kadarıyla çoğu birbirinin kopyası yada hepsi aynı sistem. Farklı alan adlarıyla yayın yapıp  tek bir sunucudan veri  çeken sohbet kanalları gibi sanırım.

Chatspin

Sanırım bu siteler hakkında daha fazla açıklama girmem gerekmiyor.

Chatki

Chatki diğer sistemlerden biraz farklı özelliklere sahip. Yukarıda paylaştığım bir iki tanede de ülke özelliği vardı ama pek dikkat etmemiştim. Karrşınızdaki kişinin hangi ülkeden ve hangi şehirden olduğunu da sormadan görebiliyorsunuz.

Mnogochat

Mnogochat yada Türkçe olanı Mnogosohbet siteleri de yine aynı amaca hizmet etmek için kurulmuş siteler.

Coomeet

Coomeet sitesi ilk girdiğinizde  ballandıra ballandıra güzel kızları sırasıyla karşınıza çıkarıyor ve hayal mi yoksa gerçek mi yada robot sistem mi olduklarını siz daha anlamadan sonraki  kişiye otomatik geçiyor. Bir kaç kişiyi test amaçlı geçtim çünkü karşıma çıkan ilk kişi ben yazmadan yazmaya başlayınca ister istemez afalladım biraz 😀 Açıkçası gerçek olduklarına emin olamadım. Neyse sadede gelecek olursak Karşınıza  çıkan her kişi için size 1 dakikalık sohbet imkanı sunuyor ve sonrası tabi ki beğenirseniz arkadaş ekleyip para ile sohbete devam ediyorsunuz. Ücretsiz olsaydı tabi ki rakipsiz olurdu ama o kadar erkek varken ikişer ikişer kızların karşınıza çıkması da biraz şüphe uyandırıcı. Bu yazıyı yazarken  karşıma dört kişi çıktığına bile şahit oldum 😀 Sakız çiğneyenler, gariban gariban erkek bekleyenler tonla hatta gırla. Üstelik karşınıza geçen  kişiler sizi hemen geçmiyorlar da. Ama ne kadar gerçek ne kadar doğru olduğuna siz karar verin. Arkadaş eklemek limitli, mesaj göndermek limitli, hatta mesajları bile okumak limitli yani parayla ve bu limitler de çok az.

Birbirlerine bu kadar benziyor  olmaları bana göre sorun teşkil eden bir durum değil zaten konudan da anlaşılacağı gibi omegle benzeri olan alternatif chat imkanı sunan sitelerden bahsediyoruz. Yalnız baştan uyarmam gerekirse eğer erkek iseniz bu sitelerde yalnız erkeklerden çok denk geleceğiniz bir şey yok malesef. Bu sitelere girdiğinizde karşılaşacağınız kız yada kızlar size dünyadaki tek kızmış gibi görünebilir. Çünkü ne kadar yeni kişilere geçerseniz geçin bir kız ile karşılaşma ihtimaliniz yüzde 1 yada ikiyüzde 1 kadardır.

Size tavsiyem bu tarz sitelerde arkadaş arayacağınıza, akıllı telefonunuza bir kaç tane arkadaşlık uygulaması indirip kullanmanızdır. Bakınız; sosyal medya ve arkadaşlık siteleri-uygulamaları. Bu sitelerin uygulamalarını indirip daha kolay arkadaş edinebilmeniz mümkün. İlla görüntülü sohbet olsun deseniz bile Tinychat ve Omegle harici size iyi gelecek bir sistem yukarıdakilerden hiçbiri değil sanırım. Tek taraflı görüntülü konuşma uyarsa Periscope sitesinden kameranızı açıp yayına başlamanız en iyisi  olur. Birkaç misafir geldi mi soruların arkası gelmez.

  • Omegle benzeri ücretsiz siteler
  • Omegle benzeri 20
  • Omegle benzeri siteler
  • Rastgele chat Türkiye
  • Parasız görüntülü sohbet
  • Omegle benzeri uygulamalar
  • Yabancı görüntülü chat
  • Random chat sitesi
  • En iyi ücretsiz görüntülü sohbet siteleri
  • Chatruletka nedir?
  • Sohbet siteleri nelerdir?
  • Hangi uygulamalardan görüntülü konuşulur?

Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz

  1. Arkadaşlık Uygulaması dedi ki:

    Yuyyu Online Arkadaşlık Sitesi – Sohbet Et ve Yeni İnsanlarla Tanış
    Yuyyu Online Arkadaşlık Uygulaması

  2. Emin dedi ki:

    Ben bazen CooMeet kullanıyorum, kafam dağılsın diye. Kızlar çok hoş, onlarla sohbet etmekten keyif alıyorum. Biraz pahalı ama, sık sık kullanılmaz, sadece girdiğim zamanda ödeme yapıyorum. Çok rahat bir site, fazla bilgileri filan istenmiyor. Beğendim