spam

Bir süre  önce WordPress kullanıcıları için  kaçak bahis kelimelere otomatik url ekleme adında bir başlık yayınlamıştım sizlere. Ayrıca konuda linklerin önemi, zararları ve zararlı olanları reddetme hakkında biraz bilgi vermiştim. Hazır spam backlinkler  ve Google geri  bağlantıları reddetme aracından bahsetmişken nasıl kullanıldığını da  anlatalım. Öncelikle  bir bağlantının sizin için spam olduğunu yada size zarar verdiğini nasıl anlarsınız sorusuna  dış bağlantılarınızın Alexa değerlerine bakarak ta anlayabilmek mümkün.

Kendiniz  için şöyle bir limit belirleyin; Alexa  sıralaması 150.000 yada 200.000’den daha düşük olan bağlantıları kendi gözünüzde  spam olarak varsayın. Gerçi 150.000 ve 200.000 Alexa değeri az değil ben limit olarak 500.000 belirlemiştim kendimcee.  Ayrıca dış bağlantıların sitenizin içeriği ile alakalı olup olmadığı da bir o kadar  önemli konudur.  Mesela ben yemek tarifleri hakkında makaleler yazarım spor sitesinden backlinkim olur. Bu tip alakasız  bağlantıları da  reddetmeniz  sizin faydanıza  olur.

Google geri bağlantıları reddetme aracını kullanmadan önce Webmaster araçlarına giriş yaparak   dış bağlantılarınızın bir listesini indirin. Daha  sonra  tek tek bu bağlantıların içeriğine ve Alexa değerlerine göre spam bağlantılar ve spam olmayan bağlantılar diye ikiye ayırın yada  sadece spam olabileceğini düşündüğünüz bağlantıları listeleyin. Spam bağlantıları bir metin dosyasına kaydedip  gönderebilirsiniz. İsterseniz bir alan adına bağlı bütün sayfalardaki bağlantıları  reddedin isterseniz de  sadece bir sayfadaki bağlantıyı reddedin.

Bağlantıları reddetmek için örnek bir metin dosyası.

falancasitesi.com/categori/
falancasitesi.com/categori/yazi/ucan-maymun

falancasitesi.com/categori/yazi/ucan-maymun << Bu şekilde yaparsanız sadece bu bağlantıyı reddedersiniz.

domain: falancasitesi.com <<  Eğer bu şekilde  yaparsanız falancafilancasitesi.com adresinden gelen bütün bağlantıları reddetmiş olursunuz.

Bu şekilde  aralara  virgül koymadan kralbet her satıra  bir bağlantı yazarak metin dosyasını buradan Google spam bağlantıları reddetme aracından reddedebilirsiniz.

Sanırım şuanda  aklınızdan geçen cümle  ‘Ben bu bağlantıların spam olup olmadığını tek tek nasıl kontrol edeceğim ?’. Merak etmeyin  bunun için yapılmış ücretsiz  bir program var. Ben  tamamını teker teker reddettikten sonra bulabilidim bu programı. Zaten böyle bir şeyin olduğundan bile haberim yoktu. Önceden indirmiş olduğunuz  bağlantıları Netpeak  adlı programa yükleyerek  dış bağlantılarınızın tamamını tek seferde analiz edebilirsiniz. Program Alexa değeri, ülke sıralaması,  ip adresi, site indexleri vs. birçok özelliği aynı anda yapabiliyor. Tek tek binlerce bağlantıyı kontrol etmektense tek seferde bütün bağlantıları analiz etmek sizin için oldukça kolay olacaktır. Netpeak programı tamamen ücretsiz (şimdilik). Sadece  üye olmanız gerekiyor ve mailinize gelen activasyon kodunu kullanarak programı aktif edebiliyorsunuz. Aşağıdaki download butonundan Netpeak programını indirebilirsiniz.


Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz

  1. oktay dedi ki:

    Oldukça faydalı bir yazı olmuş elinize sağlık programıda indirdim çok güzel bir yazılım herkese tavsiye ederim