input-karakter-sınırlaması
Twitter’da mutlaka görmüşsünüzdür  karakter limitini. Twitter’da benim için en büyük sorunlardan bir tanesi de bu zaten. Bir şeyleri anlatmak istiyorsunuz fakat bunu 140 karakterle anlatmanız gerekiyor yada parça parça göndermeniz gerekiyor. Sinir bozucu bir durum olduğu açık elbette.  Twitter için oldukça faydalı bir limit ama aynısını kendimiz için söyleyemeyiz tabi.

Bir de  kendi hazırlamış olduğunuz bir web sayfası örneğini düşünün. Biri üye olmak istiyor ama kullanıcı adı çok uzun ve siz de bu tarz kullanıcı adlarını kabul etmiyorsunuz doğal olarak. Bunun için input alanına bir limit belirlemeniz gerekiyor. jQuery CharLimiter uygulaması input  alanında girilen karakterleri sayarak belirlemiş olduğunuz limite vardığında yazmayı durduran bir özelliği var. Sadece input alanları için değil tabi. Dilerseniz her türlü form örneğinde  kullanabilirsiniz. Kullanıcıların çok uzun yorumlar yazmalarını da engelleyebilirsiniz CharLimiter  ile.

Kullanım

  • Head etiketleri arasına eklemeniz gereken bölüm.

Js dosya adresleri :

<script src="http://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
<script src="javascripts/jquery.charLimiter.min.js"></script>

JavaScript :

    <script>
    $(function(){
      $('#contador').charLimiter();  
    })     
    </script>

Body etiketleri arasına eklemeniz gereken bölüm.

Input kodu :

Buradaki maxlengt=”15″  en fazla 15 tane harf girileceğini gösteriyor.

<input data-counter-rel="contador" type="text" id="input" maxlength="15" />

Kullanıcılar input alanında yazmaya başladığı andan itibaren geriye doğru sayan sayaç kodu. Input kodunun hemen altına yada sağına yerleştirebilirsiniz.

<span data-counter-rel="contador"></span>

 


Ali senin düşüncelerini merak ediyor. Bir yorum yaz