mosaiqy

Zeka  küpü diye başlık biraz saçma gibi oldu  ama bu örneği en iyi şekilde  açıklayabilecek tabir  bu olur  ancak. Zeka  küpünün nasıl kullanıldığını bilirsiniz. Bütün kareleri  karıştırdıktan sonra tekrar eski haline getirmek. Biraz zahmetli iştir ve bu oyuncağın bir diğer adı da sabır küpüdür zahmetli olmasından dolayı.

 Fabrizio Calderan  tarafından geliştirilmiş olan Mosaiqy uygulaması görünüm ve hareket şekli olarak zeka küpünü  andırıyor. Aslında lightbox benzeri bir örnektir. Lightbox uygulamaları ziyaretçilerin tıkladığı resmi aynı tarayıcıda modal çerçeve içinde açmaya yararlar. Ama Mosaiqy bu şekilde değildir. Google görsellerde  arama yaparken resme tıkladığınızda altta tan genişlikte bir çerçeve açılır ve çerçeve içinde resmin daha büyük boyutuyla beraber açıklamaları görünür. Mosaiqy uygulamasının amacı da biraz bunun gibidir.

Zeka küpünde olduğu gibi sağdan sola ve yukarıdan aşağıya resimlerin dizildiği şerit  sürekli sırasıyla hareket ederler. Hiçbir  şeye dokunmasanız dahi resimlerin olduğu şeritler sırasıyla hareket etmeye devam ederler. Kimi zaman sağdan sola ve kimi zamanda yukarıdan aşağıya gibi resimler hareket ederler.

Resimlere  tıkladığınızda ortada  bir çerçeve açılır ve resmin daha büyük olanı açıklamalarıyla beraber  görünür. Bu özelliği Google’ye oldukça  benzemektedir. Mosaiqy uygulamasında sayfa  açılır açılmaz hareket etmeye başlayan resim özelliği tek başına bir eklenti olabilecek bir özelliktir.. Hatta  sadece  bu özellik için hazırlanmış olan jQuery örnekleri de var.. Bu kadar çok özellik olunca haliyle ne tür bir başlık atacağım konusunda da kararsız kaldım. Google görseller benzeri resim galeri, Ligthbox tarzı resim galeri, otomatik hareketede/değişen gibi  başlıkları da düşünmedim değil. En sonunda zeka küpünü andırdığı için Mosaiqy uygulamasına da zeka küpü benzeri diye başlık attım.

Mosaiqy  ile  hazırlanmış  olan demo örneğinde  istediğiniz  kadar sütun ekleyebiliyorsunuz. Resimler  sütunlara  göre  ayarlanıp her  sütuna  kaç resim  sığdırılacağı uygulama tarafından ayarlanıyor.  Her  sütun sırası geldiğinde soldan sağa  yada yukarıdan aşağıya yada tam tersi  olarak 5000 milisaniyede  bir sırasıyla  slayt işlemi gerçekleştiriyor.

Html5 desteği ile  konum  izninizi  aldıktan sonra bulunduğunuz yeri tespit  edip Panoramio sitesi  üzerinden size  en yakın olan  fotoğrafları da  kendi içine çekebiliyor. Ayrıca  Flickr  ve Instagram  üzerinden de  fotoğrafları  Mosaiqy ile siteniz  üzerinde  yayınlayabiliyorsunuz. Flickr demolarında  resme tıklandığında resimler  büyümüyor  ama instagram üzerinden çekilmiş olan resimler  tıklandığında resimler  ajax ile yüklendikten sonra büyüyebiliyorlar.

  • Download Zeka küpü benzeri kendiliğinden hareket eden slider

 


Ali senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz