Wordpress  Hueman teması magazin, sağlık, yaşam tarzı hatta yemek tarifleri üzerine  içerikler yayınlayan blogcular  için hazırlanmış, tasarım olarak premium şablonlardan eksikliği yoktur Hatta  biraz  değişiklikler yaparak spor  haberleri yada normal bir haber  sitesi olarak ta kullanabilirsiniz. Tarayıcıya duyarlı (responsive – esnek) olduğu için bütün ekran boyutları ve cihazlar   için ayrı ayrı site şablonu kullanmanıp  üyeleri  başka  linklere yönlendirmenize de  gerek kalmıyor.

Dosyalarında ufak tefek bir kaç tane (toplamda 3.17 kb boyutunda) resim  dışında  herhangi bir  resim kullanılmamış. Kullanılan bu resimler de resim eklemediğiniz  yazılar  yüzünden  görüntüsü bozulmaması için otomatik görüntülenen resimlerdir. Hueman da kullanılan ikonlar  ise  Font Awesome  (ikonik fontlar) ile  eklenmiştir. Ayrıca   Font Awesome de kayıtlı olan bütün sosyal ağ ikonlarını kolaylıkla  sitenizde  görünmesi için ayarlayabilir ve sosyal ağ linklerini ekleyebilirsiniz. Bunlar  dışında  geri kalan dosyaların boyutu ortalama 2 megabaytın üzerindedir. Normal bir  wp şablonu  için 200 yada 300 kblik dosyalar  bile yeterken Hueman  için geliştiricinin ne kadar zahmet verdiği de apaçık ortada görünüyor.

Kullanabileceğiniz 3 adet  menü  bulunuyor. Bir tanesi sayfanın en üstünde  sabit  bir şekilde duran ve sayfa ile beraber aşağı yukarı kayan top menü, ikincisi  bannerin altındaki  menü ve üçüncüsü de footer de  bulunan menüdür. Tarayıcıya duyarlı (responsive – esnek) olduğu için bu menüler de otomatik boyut  değiştirebilme özelliğine sahiptir. Yani menüler de  esnek olarak hazırlanmış. Tarayıcı küçültüldüğünde belli   bir  boyuttan sonra menü linkleri kayboluyor ve sadece kategori ikonu  görünüyor.

Yönetim paneli üzerinden   değişiklikler  yapabilmeniz için  ayarlar bölümü de bulunuyor. Bu  bölümde menü renkleri, maksimum banner genişliği, responsive özelliği açma-kapatma, feed burner adresi ekleme, favicon ekleme, izleme kodu ekleme,  şablon seçimi gibi daha birçok özellik bulunuyor. Aslında tamamını sayacaktım ama tahmin ettiğimden de  fazla özellik var. Hatta  birçok tema da olmayan sidebar  düzeni de bulunuyor. Tek sidebar, çift sidebar, her iki sidebar sağda, her iki sidebar solda yada  sidebar bölümlerini gizleme gibi  bir  ayar buda.

Türkçe olan çalışmalar için etiket eklemiş olmama rağmen aslında Türkçe değil. Dil dosyalarını kendim çevirdim ve şuan için karşılaştığım herhangi bir sorun yok.  Ftp üzerinden wp-content/themes/hueman/languages/ klasörünün içindeki dil dosyalarını sildikten sonra buradan indireceğiniz rar dosyasını açıp tr_TR.mo adlı dosyayı ftp dizinine yükleyin. Bu işlemleri yaptıktan sonra Hueman şablonunu Türkçe olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.  Bu benim ilk dil değiştirdiğim Wp şablonu ve fırsat buldukça sizler için daha çok çalışmayı Türkçe’ye dönüştürmeye çalışacağım.


Etiketler:
Ali senin düşüncelerini merak ediyor. Bir yorum yaz

  1. ermiş dedi ki:

    merhaba temanın türkçe dil dosyası çalışmıyor

    • Ali dedi ki:

      Acaba çalışmıyor olabilir mi diye meraktan deneyeyim dedim bende. Sorunsuz çalışıyor ayrıca herhangi bir dil dosyası silmeden de olduğu gibi languages klasörüne tr_TR dil dosyasını attığınız zaman tema Türkçe oluyor. Temayı paylaştığım günden bugüne kadar baya değişiklikler yapmışlar anladığım kadarıyla. Çalışmıyor dediğinizden dolayı indirip test ettim. Bu değişikliklerden dolayı bazı yerler ingilizce olmuş olabilir. Onun dışında tema tamamen Türkçe oluyor. Tarayıcı önbellekleme yüzünden siz daima eski dil dosyalarını görüyor olabilirsiniz belki. Gizli sekmelerden yada kullanmadığınız tarayıcılardan deneyip test edebilirsiniz.

  2. NADİDE dedi ki:

    gayet güzel ve kullanışlı kurdum hiç bir sorun yok emeğinize sağlık teşekkür ederim

  3. Diyet dedi ki:

    diyet siteleri için wordpress şablonu her zaman en fazla ilgili çeken konulardan biri oldu. Bu şablonlara eklenebilecek kalori değerleri tabloları ve yağ ölçümü, ideal kilo aralığı gibi fonksiyonlar diyet sitesinin kalitesini arttıracaktır.

  4. ÖZKAN dedi ki:

    Merhaba, öncelikle tr dil dosyası için teşekkr ederim.

    “Ayrıca Font Awesome de kayıtlı olan bütün sosyal ağ ikonlarını kolaylıkla sitenizde görünmesi için ayarlayabilir ve sosyal ağ linklerini ekleyebilirsiniz.”

    Burada bahsettiğiiniz ikonların kısayollarını koymama rağmen sitede görünmüyorlar, bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

  5. Ertuğrul dedi ki:

    Merhaba, bu temayı kurdum herşey güzel lakin yazının üzerine tıklayıp sayfada gittiğimizde eklemiş olduğum öne çıkarılmış görsel gözükmüyor. direk yazıdan başlıyor bunu bulmuştum ama şuanda bulamıyorum bir yardımcı olabilir misin? sağolasın…

    • Ali dedi ki:

      Öne çıkarılmış görsel olarak belirlediğiniz resmi yazıya eklemeniz gerekiyor. Bunu kodlada yapabilirsiniz ama uğraşmaya değmez. İlerde size sıkıntı çıkarabilir. Bu yüzden en sağlıklısı resmi yazıya eklemek.