Gaetan Renaudeau geliştirilen Slider.js eklentisi başlıkta da belirttiğim gibiinanamayacağınız efektler içeriyor. Uzun zaman önce bu eklentiyi paylaşmıştım. Yayınlanma tarih olarak ta 2012 08 07 olarak geçiyor. Bugün 25 ocak 2014 ve eski yazıları düzenlerken bir bakayım derken gerçekten Slider.js eklentisine extra özellikler eklenmiş.
Çoğu slayt uygulamasında bildiğimiz kayma, fade efektinin yanı sıra son zamanlarda Css3’ün de çıkmasıyla birlikte 2D ve 3D geçiş efektleri ekleyen geliştiriciler ve bu tarz örnekler de bir hayli internet ortamında görülür oldu. Eskiden saatlerce arasanız farklı bir tane bulamazdınız. Hemen hemen her yerde aynı örneklerle karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksekti ve bu tarz örneklerin sayısı 20’yi geçmezdi. İnternet ortamında geliştiriciler arasındaki paylaşım rekabeti bir hayli arttı gibi görünüyor yada bu işi hobi olarak gören kişi sayısı arttı. Herhangi bir arama motorunda arama yaparsanız yüzlercesini bulabilirsiniz. Belki binlercesi de (keşfedilmemiş) olabilir ama en çok kullanılan örnekleri 150’yi geçmez sanırım. En çok ihtiyaç duyulan uygulamadır ve sanırım bu yüzden birçok uygulaması yapılıyor.
Şimdi gelelim 2012’den 2014’e ne tür özellikler eklenmiş buy uygulamaya. 2D ve 3D Css3 geçiş efektlerinden sonra Canvas ve WebGL geçişleri de eklenmiş. Bir resimden diğer resme geçerken diye cümleye başladım sözdegeçiş efektini anlatacaktım ama anlatılacak gibi değil. Sanki ilk resim ve sonraki resim dalgalanıp iç içe geçip yer değiştiriyorlar. Daha fazla anlatmama gerek yok sanırım. Demo adresinden efektlerin tamamına bakabilirsiniz. Demoya geçiş efektlerinin tamamı eklenmiş. Tek yapmanız gereken noktalar ve sağsol işaretleri ile resimler arası geçiş yapmak yada hiçbirşey yapmayın resimler otomatik değişecektir sırasıyla.