seo

Herkesin derdi neden ben ilk sırada çıkamıyorum. Sebebi ?
Birçok seocu arkadaş seo seo seo seo diye makale yazar bizlerde bunların dediğini yaparız. Sonuç ? Hüsran…  Bence hepiniz halinize şükredin. Benim kadar Google’den çeken kimse yok ve olmaz da. Sebebi mi ?
2011 yılının şubat ayında 1 site açtım ve hala sitem duruyor gördüğünüz gibi. İlk başlarda 10 tane işe yaramaz içeriğe Google amcamın gönderdiği ziyaretçi sayısı 100 küsürdü. 100 tane yazıya 1000 küsür ziyaretçi gönderirdi. Sonra zamanla düşüşler başladı. Araştır araştır sonuç yok.

Aptal Google yanlış yere ziyaretçi yolluyor. “Sitemin hangi kelimelerde ilk 100’de olduğunu nereden” diye bir arama sorgusu ile yanlışlıkla buraya geldiyseniz hemen şu linki tıklayın.  Son zamanlarda oldukça fazla kişi bu yazıya yönlendirildiği için mecbur alıntı yolu ile sizi yönlendirmek zorunda kaldım. Linkteki konu yeni sekmede açılacağından rahatlıkla tıklayabilirsiniz. Mükemmel bir seo aracı ile tanışacağınızdan emin olabilirsiniz..

Aradan bunca zaman geçtikten sonra az çok sebebini anladım. Çoğu kişi özgün içerik der. Doğrudur özgün içerik size bolca ziyaretçi gönderir. Ama nedir bu özgün içerik ? Özgün içerik 100 kelimede bir kelimeyi 2 defadan fazla tekrar etmemektir. Bilemedin 3 defa tekrar edin bu kelimeyi ama dördüncü defa tekrar etmeyin. Sitenizin içeriği moda ile alakalı ise yazı içine moda kelimesini abartmayın. Başka kelimelerde istediğiniz kadar abartabilirsiniz. Örnek: ise, de, ile, bir gibi ekler ve kelimeler size zarar vermez.

Benim yaptığım hata örneğin jQuery için bir 150 kelimelik bir yazı hazırlıyorum bu yazı içinde 10 tane jQuery kelimesi gekliyorum. Bu yazı arama sonuçlarında doğru düzgün çıkmaz. Belki tesadüf eseri çıkar ona birşey diyemem.

Örnek : Sitenizde 10 tane yazı var bu 10 tane yazıyıda yaz modası hakkında yazdınız. Daha sonra bu 10 yazıdan da farklı farklı ziyaretçiler beklersiniz. Google amca bu 10 yazıya farklı ziyaretçiler göndermez. Başlıklar birbirine benzediği için ister istemez yazının içeriği de birbirine benzer çünkü konular aynıdır. Ne kadar farklı yazmaya çalışsanız bile en az 30% yada 40% oranında birbirine benzer bu yazılar. Sonuç ? Bu yazıların özgünlüğü kalmaz. Google amca spam çizgisi çeker üzerlerine. Özgün içerik demek çalmamak değildir. Birbirine benzemeyen site içerikleri demektir. Yazıyı ve yazı içindeki resimleri dahi aynı şekilde alıp yazının gerçek sahibi ile arama sorgusunda yan yana çıkan site bile gördüm. Size göstermek istedim ama arattırdığım kelimeyi hatırlamıyorum şuan.

Backlin ? Kısa etiket ? Uzun etiket ? Alexa sıralaması ? Pagerank değeri ? Bunların hiçbirinin site hitine aşırı etkileri yoktur. İsterseniz 10000 backlinkiniz olsun bu backlinklerden ziyaretçi gelmiyorsa işinize yaramaz. Ha uzun etiketlerin az çok faydasını gördüm ona diyeceğim yok. Alexa sıralaması ilk 200.000 ve ilk 500.000 arasındayken bile ziyaretçi sayısı üç aşağı beş yukarı aynı olur.

Sitenizde çok uzun bir makale yazarsınız ve makalenizdeki bir kelime diğerine benzemez. Sanki sözlükten özenle seçilmiş kelimeler kullanmışsınız. Böyle bir makaleye Google amca öyle saçma arama sorgularından ziyaretçi gönderir ki inanmazsınız bile.

Bilgisayar başına geçip Google amcanın çalışma mantığını tam olarak bilmeyip neyi nasıl arayacağını bilmeyen insanlar var. Kaç kişi Googleden sadece 4 kelime yazarak doğru sonuca ulaşacağını biliyor ve buna göre Google’de arama yapıyor ? Google amca 1, 2, 3 ve 4. kelimelerde mükemmel ve doğru sonuçları karşınıza çıkarır. Ama Arattırılan kelime sayısı 5’i geçince makale içeriğine ve arattırılan kelimelerin makale içinde birbirine uzaklığına spam olasılığı vs. vs. diye siteleri filtreler ve ona göre 1. sıraya en uygun siteyi yerleştirir.

Söylediklerimin ne anlama geldiğini daha iyi anlayabilmeniz için lütfen şu kelimeyi Google’de arattırın ve bakın. Ben uçabilseydim kim tutabilirdi beni ? 
Aklıma ilk gelen cümleyi rastgele yazdım. Yani demek istediğim eğer sitenizde spam kelime sayısı fazla değil ise arama sonuçlarında her türlü çıkarsınız. Bunun gibi saçma aramalarda bile bazı siteler çıkıyor.

Çoğu seo sitesinde anahtar kelime yoğunluğu hakkında makaleler yazılır. Makale içindeki en yoğun kullanılan kelimeleri bulup size gösteren araçlar bile vardır. Ve seocuyum diyen bu vatandaşlar sizlere diyorki; bu araçlar yardımıyla makalenizdeki kelime yoğunluğu ölçerek en uygun anahtar kelimeleri kullanın. Sakın bunu yapmayın.

Makalede yoğun bir şekilde geçen kelimelere bir de etiket ekleyerek yaraya tuz basarsınız. Daha sonra bu kelimeler sayesinde Google Webmaster Tools üzeirnden bakarsınız ki aylık arama sorgusu birkaç milyon. Gönderilen ziyaretçi sayısı birkaç bin. Neden mi ? Çünkü yaraya etiket bastığınız için Google amca sizi spam diye çizer ve ilk 500’e bile almaz.

Eğer seocuların dediği gibi bir kelimeye odaklanıp o kelimeyi makale içinde fazladan girdiğinizde Google amca size ziyaretçi gönderseydi herkes 500 karakter sayılı tek kelimelik makaleler oluşturur arama sonuçlarınd aen üst seviyeye çıkardı.

Şimdi fazla kafa şişirdim ama seo denilince yapılan hatalar gerçekten çok fazla. Daha doğrusu seocular yüzünden yapılan yönlendirmeler ve uygulayan kişi sayısı çok fazla. Eğer benim senin onun bunun sitesi spam sayılmazsa seocular nerden para kazanacak ?

Makaleye benzer yazılar: Sitenizde bu tür özellikler kullanmayın. Makale başlıkları da birbirine benziyorsa eğer spam olma oranını oldukça artar. Yaz modası hakkında verdiğim örnek gibi. Yaz ayakkabı modelleri, yaz elbise modelleri, yaz çanta modelleri vs. vs. Makaleye benzer yazılar eklerseniz eğer siteniz yaz kelimesi ve model kelimesi spam listesine alınır. Ayrıca kullanacağınız başlıkların da birbirlerine benzememesine dikkat edin. Benzer başlıklar spama yol açan en büyük etkendir.

Hazır anlatmışken birde kaliteli backlinkten bahsetmek istiyorum. Varsayalım 500 tane backlink aldınız. Bu backlinklerin eğer 20% oranı sadece anasayfa için alınmışsa sitenizin tamamı spam listesine girebilir. Bunu farkedemezsiniz ve Google size söylemez. Kendiniz tespit edip gelen bağlantıları reddetmelisiniz.

Buraya kadar az çok ne demek istediğimi sanırım anlamışsınızdır. Şimdi size merak olacak elbet. Sitemdeki hangi kelimelerin Google tarafından spam sayıldığını nerden anlayabilirim ? Bunun cevabını hiçbir seo makalesinde görmedim ve hiç kimse anlatmak istemiyor. Öncelikle şuradaki adresten sitenizi bi sorgulamanızı istiyorum. Buradaki araç sitenizdeki kelimelerin yoğunluğunu hesaplayarak spam olup olmadığını size gösterir. Spam olan kelimelerin sağında bir işaret göreceksiniz. Eğer ziyaretçi sayınız oldukça düşük ise büyük ihtimal sitenizin genel konuları ile alakalı kelimeler mesela moda kelimesi gibi kelimeler spam listesinde görülecektir. Eğer makale altında benzer yazılar özelliğini kullanıyorsanız olduğu gibi sitenizi sorgulayın. Daha sonra benzer yazıları kaldırıp bir daha sitenizi sorgulayın. Aradaki yüzdelik farkı göreceksiniz.

Az önce verdiğim link sadece spam kelimeleri gösteriyor size. Hangi makalede hangi kelimeler aşırı derecede yazılmış, spam olan kelimeler en çok hangi makalelerde kullanılmış göstermiyor malesef. Bunuda öğrenmenin oldukça basit bir yolu var. Google amca zaten hepsini bize söylüyor. Söylüyor da bildiğimiz yok.

Hangi makalede hangi kelimeleri çok fazla kullandığınızı öğrenmek istiyorsanız eğer Google Webmaster Araçlarına giriş yapın > sitenizi tıklayın > Sol tarafta Google dizini > İçerik anahtar kelimeleri bölümüne gelirseniz eğer hangi kelimelerin spam olarak işaretlendiğini anlayabilirsiniz. Burada spam olarak işaretlenmiş etiketler (kelimeler) varsa eğer yanında varyasyon yazması gerek. Yanında Varyasyon yazan kelimeler spam listesindedir ve tıkladığınızda bu kelimelerin en çok geçtiği makaleleri göreceksiniz. Tek yapmanız gereken makale içinden bu kelimeleri temizlemek. Bütün varyasyonları temizledikten sonra sitenizin iyi bir yere geleceğinden şaşmayın ve vazgeçmeyin.

Ayrıca üstte verdiğim linkte kendi sitenizi sorguladıktan sonra bildiğiniz popüler bloglarıda sorgulamayı deneyin. Özellikle Alexa sıralaması ilk 100.000’de olan sitelere de bakın. Bu sıralamadaki sitelerde spam olma ihtimali oldukça düşüktür.

Durumu dilim döndüğünce  anlatmaya çalıştım sizlere umarım faydalı bir konu olmuştur sizler için. Ayrıca bana  bu fikri veren Siyah Şapkalı‘nın sitesindeki Google Hummingbird  adlı makaleyi de yorumlarıyla beraber okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu  makaleyi okuyup sitemde yaptığım değişiklikler sonrası baya olumlu sonuçlar elde  ettim.

Bazı arkadaşların içinde şüphe kalmasın diye Alexa raporlarımı da göstermek istedim. Sadece 1 aylık çalışma sonucu Alexa üzerinden aldığım değerlerin resmi. Hala inanmayanlar  Alexa üzerinden sitemi sorgulayabilirler.

alexa sıralaması

 

 

Bu Yazıyı Paylaş

31 yorum "Sitem neden arama sonuçlarında gerilerde ?"

  1. Wind dedi ki:

    Güzel paylaşım hocam …

  2. hacamat dedi ki:

    ebraka diye bagırsam yeridir. ustam çoook çok tesekur ederim. siyah sapkalının butun yazılarını okumustum ama bu konuyu nedense hatırlamdan sitemi yapmışım. şimdi hersey açık benim için. ama böyle kurtulmak olmaz. bana yardımcı olacaksınız. zaten siyah sapkalı suan blogda yazmıyor. sorularıma cevap verirseniz sevineceğim. mesela ilk sorum. keyword sadece yazı içeriğinde mi %2 gibi gecmeli. genel site içeriğine baktıgımda etiket + baslık+meta acıklaması bile %2yi geciyor. seo yoast kullanıyordum. artık çöpe tasıyacağım o eklentiyi.

    1. Ali dedi ki:

      Ben seo eklentilerini kelimeleri çoğaltmak amacıyla kullanmıyorum. Sadece belli başlı işe yarar bazı özelliklerinden dolayı kullanıyorum. Mesela analytic entegresi vb. özellikler için kullanırım. Eskiden bu eklentiler çok işe yarardı artık değil. 2%’yi geçme sorusuna cevabı biraz karmaşık. Örnek olarak bir anahtar kelimede üst sıralara çıkmak istiyorsunuz, sitenizde alt alan adları bulunuyorsa ve bu alt alan adlarında anahtar kelimeyi kullanıyorsanız eğer üst alan adındaki anahtar kelimelerin bile sıralamasının düşmesine neden olur. Makalenizin bir benzeri eğer başka makalelerde yoksa sıralamanıza zarar vermez. Aşırı değil ama 5% oranında tekrar etseniz bile sıralamanız değişmez ancak benzer konular sitenizde çok fazla var ise ister istemez tekrar edeceğiniz kelime sayısı da artacağından sıralamanız düşecektir. Buraya kadar sadece makale içi spam önlemek içindi. Bir de konu başlıkları ve etiketlerin spama düşme olayı var.

      Çoğu seo makalesinde anahtar kelimelerin konu başlığından seçilmesini ve bu kelimelerin makalenin ilk satırında bulunması söylenir. Eskiden işe yarayan bir yöntem di bu. Ama artık buda o spam listesine girmenize neden olabilecek bir işlemdir. Konu başlıklarını ve etiketlerini farklı kullanmak daha fazla kelimede üst sıralara çıkmanıza yardımcı olur. Daha önce denediğim bazı etiketlerde ilk sıralara çıktığım da oldu. Ama bu etiketler üst sıralara çıktığından benzer konu başlıkları gerilere düştü. Bu yüzden etiketleri silmek zorunda kaldım. Google etiketleri bir konu başlığı veya kategori başlığı olarak görebiliyor. Konu başlığı, etiket ve kategori başlıkları ne kadar farklı konular olsa bile Google bunları benzer olarak görür ve birini düşürürken diğerini yükseltir. Bunu bizim isteğimize göre yapmaz ve en az spam olan bölüm hangisi ise onu öne çıkarır. Genelde önemsemediğimiz konular spama girmediğinden dolayı hep gereksiz konularımız üst sıralarda olurlar. Gittikçe anlattıklarım karmaşıklaşıyor kusura bakmayın. Yine dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum.

      Google’nin konuları nasıl gördüğünü ve nasıl üst sıralara çıkardığını az çok anlamışsınızdır. Buraya kadar etiket, kategori başlıkları ve yazıların birbiri ile alakalı olduğunu da az çok anlamışsınızdır. Sıralamaya etki eden faktörler sadece bu üçü de değil. En önemlisi ve herkesin yapmış olduğu hatalardan bir tanesi de konu başlıklarının birbirine benzer olmasıdır. Konu başlıklarının birbirinden farklı olması da değişik kelimelerde üst sıralara çıkmanıza yardımcı olacağından bütün konulara farklı ve açıklayıcı başlıklar atmanızda fayda vardır. Bu bahsetmiş olduğum 2%’lik oran konu başlıkları, kategori başlıkları ve etiketler için de geçerlidir. Bu her üçü için kullanacağınız kelimeler bütün site genelinde 2%’yi geçmezse önemli kelimelerde üst sıralarda çıkarsınız. Site genelinde kullanılan kelimeler çok önemlidir.

      Kendi konu başlıklarımdan anladığım çok önemli birşey var onu da size anlatmak istiyorum. Wp Arşivi > Listeler kategorisindeki bütün konuların başlıkları birbirine benziyor. Bu konular benim en çok önemsediğim konular olduğu için bütün site genelinde WordPress ve tema kelimelerini kaldırdım. Yanlız bu halde bile 2%’yi geçebiliyor. Sonuç olarak iki konu başlığı yaklaşık 20-30 tane farklı arama sonucunda ilk sırada çıkıyor. Sonraki konu ikinci sayfada ve sonraki konu da 3. sayfada çıkıyor. Konular arttıkça Google benzerlerini gerilere atıyor. Yapmanız gereken oldukça basit. Benzersiz konular yayınlayın 🙂 Burada bahsetmiş olduğum benzersiz konular başka sitelerdeki konuları almamak ile alakalı değil. Eğer sitenizdeki konular birbirine benzemiyorsa başka yerden almış olduğunuz makaleden bile ilk sırada çıkabilirsiniz. Google artık ilk yayınlayan kişiye bakmıyor ki benden aldığı halde aynı konuda benim önümde çıkan kişiler de oldu 🙂

      Daha fazla anlatmak isterdim ama şimdilik gitmem gerekiyor. Artık eskisi gibi sitem ile ilgilenemiyorum maalesef. Yine de aklınıza takılan başka sorular var ise sormaktan çekinmeyin hocam. İyi günler dilerim.

  3. Cfg dedi ki:

    Güzel paylaşım teşekkür ederim.

  4. Cihan dedi ki:

    Yazını okudum admin eline sağlık güzel bir yazı olmuş bende aslında bu dertten müzdaribim bu yazın beğendim eline sağlık…

  5. ERDAL dedi ki:

    Eline sağlık kardeşim çok güzel anlatmışsın.site kurma aşamasındayken bu bilgiler inan çok işime yarayacak
    ellerin dert görmesin

  6. bahribey dedi ki:

    makaleyi faydalı buldum

  7. murat karlık dedi ki:

    Yazınızı çok beğendim. Çok faydalı.

  8. celilcan dedi ki:

    Hiç bir türkçe sitede görmediğim kadar bilgilendirici bir yazıcı olmuş. Bir meslektaşın olarak teşekkür ederim.

  9. Mobilce dedi ki:

    Güzel bir paylaşım teşekkürler..

  10. mustafa dedi ki:

    Şimdi sevgili üstadım.Bu makaleni okuyunca;okuduğumamı yanayım,doğru bilgiyi bulduğumamı sevineyim.Şimdi web sayfamda 1000 den fazla özgün yazı var ama dediğiniz siteden ve google webmasters tools dan varyasyonlara baktığımda dünya kadar varyasyonu onca makaleden tek tek temizlemek için 2 ay zamana ihtiyaç duymamamı yanayım.Onca özenle yazdırdığım makalelerde bir yerlere gelmek için üstüne titrediğim sitemde varyasyon adedi çok.Yalan olduk şimdi iflas ettim,moralim bozuldu ağlamak istiyorum.

    1. Ali dedi ki:

      Brnimki daha beterdi. 2 degil tam 6 ay ugrasio duzelttim 🙂 Makaleleleri degistirmenize gerek yok sadece konu basliklarindan ve etiketlerden varyasyonlari azaltmaya bakin. Gerekirse hic etiket kullanmayin yada sadece varyasyon olmayan kelimekeri etiker diye kullanin. 900 kusur yazi vardi benim sitemde 200 tanesini de sildim ben ayrica butun etiketleri de kaldirmakla kalmayip makalelerde gecen varyasyonlari da arama sonuclarinda getirisi olmayan benzer kelimelerle yer degistirdim. Mesela hedefledigim kelime WordPress ve konukarda kullandigim kelime wp ile degistirdim. Simdi wp kelimesinde spamda benim sitem ama wordpress kelimesinde degil. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemek gibi birsey 🙂

  11. Barkin dedi ki:

    İlk defa bir blog yazısına yorum yapıyorum açıkçası. Gayet güzel açıklamışsınız elinize bilginize sağlık. Sormak istediğim bir soru var. Webmaster Tools üzerinden varyasyonlu kelimeleri silmek istiyorum. Sitem ingilizce ve e-ticaret sitesi. En fazla geçen keyword olarak, ”Wishlist” gözüküyor ve ciddi bir oranda. Ardından ”Product (2varyasyonlu)” geliyor. Her iki anahtar kelime de ciddi oranda. Ben bunları nasıl silebilirim. Temanın içinde olan şeyler bunlar. Açıkçası siteyi açalı daha 1 ay bile olmadı. Ama ilk 30 sonuçta gözükmüyorum. İstediğim kelime ”mockup” webseoanalytics.com’da %1.31 oranla spam olarak gösteriyor. Sattığım ürünlerin büyük çoğunluğu mockup dosyalar ve ben bunları mecburen başlıkta vs. de kullanıyorum. Ne yapmam gerekiyor sizce?

    1. Ali dedi ki:

      Temanın içinde olan kelimelerin size herhangi bir zararı bulunmuyor. Mesela her sayfada comment kelimesi geçer ama bu kelimeye hiçbir ihtiyacımız olmadığından dolayı spama düşse bile siteye zararı olmaz. Zararı olsa bile dünya üzerindeki bütün siteler bundan etkileneceğinden Google eşit davranır bu duruma. Asıl tehlikeli olan durum ise arama sonuçlarından doğrudan ziyaretçi getirebilen kelimelerin spama düşmesidir. Siz bunu önledikten sonra başka bir şey yapmanıza gerek kalmayacaktırç

  12. Harun İldeniz dedi ki:

    Yazınızı okudum. O kadar çok faydalı oldu ki anlatamam. Ben meğer ne kadar az biliyormuşum onu öğrettiniz teşekkürler. Yazınızı çok faydalı buldum. Teşekkürler

  13. Serkan dedi ki:

    Aradığım bir paylaşımdı kesinlikle katılıyorum.

  14. Ankara Firmalar dedi ki:

    Güzel bir içerikli web site olmuş

  15. Aydın Taş dedi ki:

    Yazınızı baştan aşağı okudum. Gerçekten bir çok yolu denememe rağmen çözüm yolu bulamıyorum. Yazınız ilgimi çekti. Benim sorunum, doğrudan domain adıyla alakalı. Önceleri ilk sayfada yer alıyorken, son 3-4 aydır 7. sayfanın üstüne çıkamıyorum. Bir çok düzeltme yaptım, tespit ettiğim hataları düzelttim, mobil sayfası olan internet sayfalarına daha çok önem veriliyor diye mümkün olduğunca sade bir sayfa yaptım, hatta ssl bağlantı sağlayan sayfalara daha önem veriliyor diye ssl bile aldım. Web Yöneticisi araçlarında hatalar artık sıfır. Ama yok olmuyor, olmuyor, olmuyor. Benim sayfam .net uzantılı ve son 1-1.5 aydır aynı şekilde .com uzantılı olan ve yıllardır hiç bir içeriği olmamış ve sürekli satışta olan sayfa ise ilk 4’te. Yani şu an her hangi google çalışanı elime geçse ağzını burnunu kıracağım o derece 🙂
    Ben gazeteciyim, bahsettiğim sayfada bir gazete. Bir çok gazetenin adı haberle alakalı değildir, misal hürriyet, milliyet, sabah, akşam gibi… Dolayısıyla bizim de ismimizin bir ağırlığı ve geçmişi var. Fakat bu isimi, son zamanlarda haberlerde çok popüler. Haberler tamamen bu isimle ilgili, ister istemez manşetimizde, spotumuzda, haber içeriğinde bu kelimeyi kullanmak zorundayım, olay o zaten.
    Verdiğiniz web seo analiz bağlantısından sayfamı kontrol ettirdim, bir tek gündem kelimesine uyarı verdi. Sayfamızın adı olan kelimeye uyarı gelmedi. Sonra web yöneticisinden içerik anahtar kelimelerini inceledim. Orada sayfamızın adı da olan anahtar kelimenin yanında 15 varyasyon yazıyor. O kelimenin bağlantısına tıkladığımda da önem %100 ve örnekler 7381 yazıyor, burasını tam anlamadım, bunu size bilgi olarak veriyorum.
    Ne yapmalıyım?
    İnsanlar önceden google sayfamızın tek kelime adını yazarak ulaşabiliyordu, artık ulaşamıyorlar, kapandığımızı falan düşünüyorlar.
    Gazeteyi desteklerle büyütmek isterken böyle saçma sapan bir sorunla uğraşıyoruz.
    Gazetemizin adını bilerek yazmadım.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim, çünkü emeklerimizin çoğu boşuna gidiyor.

    1. Ali dedi ki:

      Keske gazetenin adini ve varyasyonlarin ekran goruntusunu de ekleseydiniz. Detayli bi inceleme yapmak isterim sitenizi.

      1. Aydın Taş dedi ki:

        Merhaba,
        belki özelden yazma imkanım olur diye vermek istemedim. Fakat içinden çıkamıyorum, gazetemizin adresi https://www.kurultay.net/
        Yardımcı olursanız çok sevinirim. “Kurultay” kelimesinde 6-8. sayfalar arasında geziniyoruz. Okurlarımızın çoğu googledan arayarak geliyordu. Ciddi bir düşüş oldu.

        1. Ali dedi ki:

          Ben kurultay kelimesini arattığımda Google’de 28. sırada çıkıyor web siteniz. site:kurultay.net şeklinde arattığımda “Yaklaşık 35.500 sonuç bulundu (0,35 saniye)” gibi bir sonuçla karşılaşıyorum ayrıca site:kurultay.net “kurultay” şeklinde arattığımda da “Yaklaşık 16.300 sonuç bulundu (0,20 saniye)” gibi bir sonuçla karşılaşıyorum. Yani site bağlantılarınızın yarısından fazlasında Kurultay kelimesi geçiyor. Normalde bir sitede bir kelimenin bu kadar tekrar etmesi spam nedenidir yalnız alan adında Kurultay kelimesinin geçmesi spam olasılığını düşürdüğünden o kadar da önemli bir rakam değil. Sonuçta ne yapsanız ne etseniz de bir şekilde bu kelime başlıklarda tekrar edecektir.

          Normal şartlar hiçbir sitenin önünüze geçmemesi gerekiyor. Ne gibi seo çalışmaları yaptığınızı ve ne tür yazılar (özgün yada kopya içerik) yayınladığınızı da tam olarak bilmiyorum. http://pixelgroove.com/serp/sandbox_checker/ adresinde sorgulama yaptığımda ise sitenizin büyük ihtimalle sandbox yada penaltı cezası aldığını gösteriyor. Çok fazla kopya içerik olduğunda genelde sandbox cezası gelir. Penaltı da rank elde etmek için alınan backlinklerden gelir. Sitenizin penaltı cezası aldığına ihtimal vermiyorum ama büyük ihtimalle sandbox cezası almış gibi görünüyor.

          Yapmanız gereken varsa kopya içerikleri kaldırmak ve seo çalışması yaptıysanız bir şekilde bu çalışmaları da geri alıp sitenizi eski haline getirmek. Bir bağlantının altında sağlam ziyaretçi çekebilecek benzersiz konular var ise bağlantının kendisi de güçlenir. Yani demek istediğim eğer kurulta.net sitesinde ziyaretçi odaklı sağlam konularınız var ise kurultay.net sitesi de güçlenir ve Google gözünde sağlam görünür. Websitenizin hiçbir yerinde kurultay kelimesi geçmezse bile kurultay.net altında binlerce bağlantı olduktan sonra kurultay kelimesinde de ilk sırada çıkarsınız. Hatta bir konu başlığında kurultay kelimesi geçmeyen yazılarınız bile aramalarda üst sıralarda çıkabilir. Tabi bunlar normalde olması gereken durumlar. Asıl neden sizi sandboxa ne düşürdü onu bulmak.

          Eğer kopya içerikler yayınlamadıysanız ve tamamen özgün yazılar yayınladıysanız geriye tek bir neden kalıyor. Çözümü de gayet basit yalnız sonuç almanız 2 aydan fazla sürer.
          Yapılması gerekenler: Herhangi bir seo hizmeti almadıysanız ve kopya içerikler yayınlamadıysanız aşağıda sıraladıklarımı uygulamanız cezadan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
          1- Etiketlerde kurultay kullandıysanız eğer kurultay kelimesinin geçtiği bütün etiketleri silin.
          2- Eğer yapabilecekseniz bütün yazılardan kurultay kelimesini kaldırın.
          3- Google Webmaster Tools adresinden (tıklayabilirsiniz sizin sitenizin bilgileri görünecektir.) kurultay kelimesinin kaç defa varyasyon olarak gösterildiğini ve site genelinde kaç adet geçtiğine bakın. Bu kelimenin en çok geçtiği bağlantıları tıklayacağınız linkte görebilirsiniz. Bu bağlantı sayesinde hangi konuları temizlemeniz gerektiğini bulabilirsiniz.
          4- Anahtar kelimelerde (Cevapla

  • Yusuf SARI dedi ki:

    Mantık ve konuya bakışınız çok profesyonel. saygılarımı sunuyorum

  • ebru can dedi ki:

    merhaba sayın adminim makalenız cok yararlı ancak anlamadıgım bır konu oldu.
    yazınızda ve yorumlarda başlıkları vegırtın yazmısınız sıtede bunu yaparken ( benım sıtem worlpress tabanlı ) lınklerıde degıstırıcekmıyız
    baslıkları degıştirip linkleride degiştirsek bu seferde tarama hataları ıle başımız belaya gırıcek
    tavcıyenızı çok çok acıl beklıyorum
    not : bu yontem tam spamdan cıkmak ıcın garantılımıdır cıkan oldumu çok madur durumrayım 150 sıtem bırden tam spama gırdı

  • ebru can dedi ki:

    lutfen bana baslıklar ve likler hakında acıl bılgı verebılırmısınız sizden cevap beklıyorum

  • risingsun dedi ki:

    Ali hocam çok değerli bir yazı olmuş ne yazıkki keşfetmemiz biraz geç oldu… Webseoanalytics üzerinden sitemi tarattığım zaman bütün değerler 0 çıkıyor. Seo description meta keywords vesaire hepsi girilmiş olmasına rağmen hiçbir değer görünmemekte. Anahtar kelime analizi yapmaya çalıştığımız zaman yine aynı sonuçla karşılaşıyoruz. Fakat adeta aylardır uğraşmaktayım. Dışarıdan kısıtlı seo desteği aldım gerisini kendim düzenliyorum. Projem e ticaret üzerine. Ve paket program satın alarak başladım. Açıkcası herşey yolunda gidiyordu ama ne zaman yazılımcı arkadaş siteye sanal pos entegrasyonunu gerçekleştirdi ondan sonra tüm değerler sıfırlandı. Sanırım bazı kodlarda degişiklikler yaptı ve bu hatalarla karşılaşmaya başladım. 3 anahtar kelimem var fakat hiçbiri ilk 500 de bile değiller. Ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var. Makalenizde belirttiğiniz adımları izlemek ve sonuçlarını burada paylaşmak istiyorum fakat bu problemler yakamı bırakmadı bir türlü. Yanlış anlaşılmazsa site adım http://www.senindepon.com şeklinde. Şimdiden çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızın devamını diliyorum.

  • Gökhan GÜLER dedi ki:

    Faydalı bir yazı olmuş,detaylı ve anlaşılır çok teşekkürler.

  • Ayak Sağlığı dedi ki:

    Ben çorap satan bir firmayı. Seo sözü verilerek aylarca oyalandım. Kesinlikle bir firmayla çalışacakken güvenilirliğine dikkat etmeniz gerek Aman diyeyim. Bazı firmalar merdiven altı oluyor.
    Çok da güzel bilgilendirici bir yazı olmuş ellerinize sağlık…

  • kadir dedi ki:

    sitem son bir aydır acayip birşekilde aranan kelimede düşüş yaşadı bunun nedenini bir türlü bulamadım paylaşımlarınız için teşekkürler

  • aktuelbilgiler dedi ki:

    sürekli güncel olarak tuttuğum websitemi güncel içerik girmeme rağmen halen alexa sıralamasında düşüşe geçiyor. Hala bunun sorununu bulamadım.

    1. Ali dedi ki:

      Alexa değerinin düşmesi sadece sizde olan bir problem değil.Sanırım Alexa bu konuda bir güncelleme yapmış gibi görünüyor. Özellikle webmaster içerikler paylaşan siteler çok fazla gerileme yaşadılar. Bunun en basit örneği Wmaracı ve R10 webmaster forumları. Şuan için biri 251. sırada diğeri de 381. sırada. Her iki sitenin sıralaması da yanlış hatırlamıyorsam ilk 50 deydi. Takip ettiğim bütün webmaster sitelerinde aşırı düşüşler var. Sizin sitenizin neyden kaynaklı düştüğünü söylemek biraz zor.

  • Aktüel Semti dedi ki:

    Tüm yazıyı bir solukta okudum uzun süredir gerilerde olan sitem için yazınızda fikirler edindim ve inşallah olumlu sonuçlar alacağımı düşünüyorum. Gelişmeleri buradan yazmaya devam edeceğim.

  • Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    ÜYE GİRİŞİ

    Arkadaş ekleme, özel mesaj, kişisel yazı paylaşmak için siteye giriş yapın

    Şifremi unuttum? Kayıt Ol!
  • Ali:

    Eskiden paralı değildi. Herhalde popüler olunca paraya yönelmişler....

  • Bozkurt:

    Bu uygulama paralı ama...

  • Ali:

    Pardon Yuyyu olacaktı...

  • Ali:

    Tamam yuyu da olsun :)...

  • Arkadaşlık Uygulaması:

    Yuyyu Online Arkadaşlık Sitesi – Sohbet Et ve Yeni İnsanlarla Tanış Yuy...

  • Araç çubuğuna atla