BlueBimp

Özellik olarak biraz önce paylaştığımız Magnific  ile  benzer özeliklere sahip bir uygulama. Bluebimp  Sebastian Tschan tarafından geliştirilmiş bir slayt örneğidir. Hem videolar hemde resimler için slayt carousel  olarak kullanılabilen bir eklenti aynı zamanda lightbox görevide görüyor.

Resimlerinizi ekleyeceğiniz slayt galeri örneğinde resimler carousel dediğimiz atlı karınca  gibi  hiç durmadan devam edebiliyorlar. En sona geldiğinde tekrar en baştan resimleri oynatmaya başlıyor.bu şekilde  reismlerin sonunu görebilmek mümkün değil. Slayt işlemini isterseniz  otomatik isterseniz mouse yardımıyla sağ ve sol ok tuşlarına basarak ta resimler  arası geçiş yapabilirsiniz. Videolardaki özellikte aynı. Yalnız videolar  arası geçiş esnasında video oynatma gibi bir hata söz konusu değil. Siz videodaki okay butonuna basmadan videolar başlamıyor sanki resimmiş gibi tek tek videolar değişiyor.

Lightbox tarzı galeri olarak kullandığınızda tıklamış olduğunuz resim tam ekran oluyor ama BlueImp’teki tam ekran özelliği Magnific’te  olduğu gibi  değil. Magnific uygulamasında resimler  tam ekran olduğunda bilgisayar ekranının tamamını kaplıyordu. BlueImp’te ise  tam ekran yaptığınız resimler ise tarayıcının tamamını  kaplıyor. Tam ekran yaptığınız resimler  arası slayt geçiş işlemini klavye yön tuşları, mouse ile sağ sol yön tuşlarına basaka ve sürükleyip bırakarap yapabilirsiniz. Sürükleyip bırakma işlemi  dokunmatik cihazlardada çalışıyor ama bu BlueImp uygulamasının  bir özelliği değil. Bu özellik için Swipe eklentisi kullanılmış.

BlueImp’teki en kötü özellik sanırım lightbox galeride kullanılan küçük yuvarlak resimler. Galerideki resimlerden herhangi birine tıkladığınızda  büyüyen resmin altında küçücük iconlar gibi  görünen resimler aslında lightbox galeride listelenmiş olan resimler. O kadar küçük yapılmışki biraz mantıksız görünüyor. Daha büyük ve slayt bir liste şeklinde olsaydı daha güzel görünürdü.


Etiketler:
Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz