disqus

Benim  gibi  yabancı siteleri  çok  gezen birisi  iseniz mutlaka karşılaşmışsınızdır  “Disqus” kelimesine. Nedir,  ne işe  yarar nasıl kullanılır.  WordPress,  Blogger,  Tumblr,  MovableType,  TypePad,  Drupal,  Joomla,  Squarespace,  Yola,  DokuWiki,  Storytlr,  Sandvox,  chi.mp gibi  hazır  websitesi  kullanan  kişiler kolayca indirip  kullanabilirler.  Adımlar basit   zaten  her şey kendi sitesi tarafından adım adım anlatılıyor.Bir zamanlar Facebook’un bütün siteleri birbirine bağlama  gibi bir amacı vardı. Tek hesap üzerinden her yere  aynı kullanıcı adı ve aynı profil resmi ile  yorum yapmaydı bu amaç.  Bunun da amacı  aynı ama  Facebook ile farklı ve önemli bir yönü  bulunuyor. Web site  sahipleri, blogcular Facebook’un çalışma şeklini  sanırım pek fazla beğenmediği için fazla  tutulmadı gibi. O kadar  büyük bir site ve dünyada  en çok üyeye  sahip olmasına  hatta  içinde sabahlayan üyeleri olmasına rağmen  bu konuda Facebook’a  iyi kafa tutabildi.

Her zaman kendi kendime derim en iyisi olmak için öncelikle arkanızda website sahipleri olması gerek diye. Mesela R10.net ve Wmaraci Türkiye’nin en büyük forum siteleri. Bunun sebebi de özellikle web site sahipleri için açılmış olması. Şimdi diyeceksiniz Facebook’ta  aynı  hizmeti  sunuyor. Arada ne fark var ki?

Bu sistemin farkı bloglar  arası  geri  bildirim de gönderebilmesi ayrıca site  sahibi bu hesapla başka internet adreslerinde  yaptığı her yorum için +1  backlinki  hanesine yazdırabiliyor. Çünkü yorum yaptığınız zaman adınız ve  adresiniz direk o site üzerinden gösteriliyor. Web site sahiplerinin özellikle  bunu seçmesinin sebebi de sadece budur.

Başlarda bütün herkes  ‘Allah’ım  ne olur benimde  ziyaretçilerim yazılarıma cevap ne olur benim  ne eksiği var’ derler. Aradan zaman geçer  iyice popüler  olur ve yazılara günde yüzlerce  cevap  gelince site sahibi bunlardan  bıkar ve sırf backlink almak için birilerinin bu yola başvurduklarını da bildiği için  belli bir  seviyeden sonra çoğu kişi  yorumlara adresin  yazılmasını engeller daha doğrusu  sadece isim ve e-mail adresi ister. Facebook  böyle değil işte. Genelde iyice popüler olmuş ve günde 250 tane mesaj alan siteler  Facebook  sistemini kullanır.

Buradan Disqus sitesini  ziyaret  ederek  gibi  alanları  doldurup üyelik  işleminizi  yapın.  Üyelik işlemleri  bittikten sonra  bu  sistemin uyarlandığı  blog sistemleri ve iconları  görünecektir.  Kullandığınız blog  sisteminin  iconunu  tıklayarak  download sayfasına  ulaşabilirsiniz.

Siz de  eğer bu sistemi kendi web sitenizde  kullanmak isterseniz aşağıdaki  butondan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Ha bu arada Google  amca özellikle  bu tür  çalışmalara odaklanıp yazılar  yazdığım zaman spam olarak algılıyor. Kelimeleri çok fazla tekrar ediyormuşum. Bu yüzden bundan sonra uzatmalara  gitmek  zorundayım.

Hazır backlinkerden bahsetmişken sakın öyle birşey yapmaya da çalışmayın. Bu şekilde backlinkeriniz direk anasayfayı gösterir. Google amcanın hesabına göre eğer bir sitenin backlinklerinin %20’si anasayfayı gösteriyorsa site  sahibi sadece backlinke çalışıyor diye düşünür ve sitenizi oldukça gerilere  atabilir.  Backlink o kadar tehlikeli değil de asıl tehlikeli olan kelime tekrarlarıdır. Yeminle Google amcanın hiç acıması yok. Bir yazıya birkaç kelime tekrar ettiniz  diye bütün kategoriyi  arama sonuçlarının en sonuna fırlatır valla.  Birde internette seo hakkında yazan makaleleri de okuduktan sonra uygulamayın. Sadece okuyun. O  anlatımların hiç biri faydalı değil aksine sizi spam listesine  sürükler  sonra parayla gerçek seo hizmetini alırsınız :))

 

İndirdiğiniz  zip içinde sıkıştırılmış  dosyayı  zipten çıkartıp ftp den wp-content/plugin dizinine  attıktan sonra yönetim panelinizden etkinleştirin.  Daha  sonra aldığınız  üyelik ile   Yönetim Paneli >> Yorumlar >> Disqus  sekmesinden tekrar giriş yapın. Giriş işlemi  bittikten sonra  eklenti  sitenizde çalışır  halde olacaktır.


Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz