Google’ın çok uzun zaman önce başlatmış olduğu ücretsiz  bir  hizmet olan font desteği ile tasarımlarımıza kolayca değişik yazı stilleri ekleyebiliyoruz. Bu fontların bizim için en büyük problemi, hepsinde Türkçe dil desteği olmamasıdır.

Siteye eklemiş olduğumuz yeni bir  araç yardımıyla daha hızlı bir şekilde istediğiniz yazı stillerini bulabilir, websitenizde kullanabilir hatta bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

TR Font bulucu kullanımı

Aslında bu araç Türkçe stilleri seçip size sunan bir özelliğe sahip değil ama yaklaşık 818 adet örnek içinden size en uygun olanı daha hızlı bulmanızı sağlıyor. Bundan dolayı böyle bir isim verdik. Buradan yeni eklemiş olduğumuz aracı deneyebilirsiniz yalnız öncesinde makaleyi dikkatlice okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Üstte  arama kutusunda bulunan yenile ikonuna bastığınızda  yazı stilleri arasında hızlı bir geçiş yapabilir ve size  en uygun olanı bulabilirsiniz.

Türkçe karakterlerin desteklemediği stiller “Ğ-Ç-Ş-Ü-Ö-İ-ı” harflerini doğru göstermediği için “Ğ-Ç-Ş-Ü-Ö-İ-ı” karakterleri diğer karakterlerden farklı görünecektir. Destekleyenler  ise diğer harflerle aynı görünecektir. Bu aracı kullanarak çok hızlı bir şekilde dilediğiniz yazı stilini bulabilirsiniz. Saatlerce internetten resimlere bakmanıza gerek yok canlı ön izleme ile gerçek görüntülerini kendiniz test edebilirsiniz. Yaklaşık 818 adet yazı stili bulunuyor burada. Ayrıca konumuzun devamında resimli olarak bu fontları nasıl bilgisayarınıza indirebileceğinizi de anlatacağız.

Bilgisayara web fontları indirme

Rastgele font getir

Kırmızı renk ile işaretlediğimiz ikona her tıkladığınızda bu konudaki karakterler otomatik değişecektir.

İlgili sayfaya gidin

Sağ taraftaki sidebar bölümünde de fontu nasıl kullanacağınızı  gösteren HTML, CSS kodları, sürüm geçmişi ve Google web fonts sayfasının linklerini görebilirsiniz. Linke tıklayıp orjinal sayfaya gidin.

 

1 Family selected

Burada beğendiğiniz örneğin linkine tıklayıp ilgili sayfaya ulaştığınızda beğendiğiniz örnek indirilmeye hazır bir şekilde sizi bekler. 1 Family Selected yazan yerde bizim sayfamızda açmış olduğunuz yazı stili seçilidir.

İndir

1 Family Selected yazısına tıkladığınızda üstteki resimde olduğu gibi  bir pencere  açılır ve yeşil renkle işaretlediğimiz  yerde zip olarak bilgisayarınıza indirmenizi sağlayan bir buton olur bu pencerede.

Bilgisayara yükleme

İndirme butonuna tıklayıp bilgisayarınıza indirdikten sonra sırasıyla Bilgisayarım > Yerel Disk C > Windows > Fonts klasörü içine indirdiğiniz  zip dosyası içeriğini atın. Artık bilgisayarınızda bulunan photoshop tarzı programlarla bunları kullanabilirsiniz.


Etiketler:
Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz

  1. Hantaş Evden Eve Nakliyat olarak 1980’den bu yana disiplinli taşımacılık ve tecrübenin vermiş olduğu birikim ve uygulama bilgisi ile nakliye sektöründe hizmet …
    http://www.hantasnakliye.com

  2. Suat dedi ki:

    Hiç sıkılmadan tek tek fontları incelemek bende acayip merak uyandırdı. Acaba daha güzeli var mı, yok bunu da geç diye diye yarım saattir fontlara bakıyorum. Canlı ön izleme ile fontları denemek harika bir fikir. Yer işaretlerinde 1. sıraya yerleştirdim 🙂

  3. Emin dedi ki:

    Saatlerdir arayıp bulamadığım fontları buldum sayenizde tşkler:) Bu font deneme tahtası gerçekten de mükemmel birşey. Hem arıyorsun hem de deniyorsun 🙂