Magazine-Style
MagazineStyle magazin tarzı hazırlanmış olsa bile bana göre daha çok  bir blog şablonundan başka bir şeyi andırmıyor . Kodlaması oldukça temiz ve kolaylıkla düzenleyebileceğiniz yönetim paneli  ayarları bulunuyor. Premium şablonlarda  olduğu gibi aşırı özellik bulunmasa da  adsense ve sosyal ağ adresleri  gibi ihtiyacınız olan ayarları yapabilecek kadar seçenek mevcut.

Bir magazin sitesinin en önemli eksikliği manşet kısmında slayt bölümü olmaması. Bunuda eklentiler yardımıyla giderebilirsiniz.  Tarayıcıya duyarlı bir yapısı var ama bir önceki yazıda yayınladığımız Magazino  kadar kusursuz değil. Magazino sanki özellikle duyarlı olması için  emek sarf edilmiş. MagazineStyle’de ise esneklik bakımından tek sorun üst menüsü. bunun dışında pekte önemli kusurları görünmüyor.

Yönetim paneli  üzerinden genel ayarlar bölümünde yazıların sonunda yazar bilgisi görüntülenmesi için bir seçenek  bulunuyor. O seçeneği işaretlediğinizde  bütün yazıların altında  yazar bilgileri görüntüleniyor.  Yine aynı bölümde sidebarda son yazılarınızın görüntülenebilmesi için onaylayabileceğiniz bir seçenek ve facivon ekleyebileceğiniz  bir bölümde bulunuyor.

Hazır adsense  alanlarıyla adsense kodunuzu ekleyip kaydettikten sonra web sitenizin farklı bölümlerinde adsense reklamlarınızı görüntüleyebilirsiniz.  Yönetim panelinde Adsense  reklamları yerleştirebileceğiniz üç tane kutu bulunuyor. Bu kutularda ekleyeceğiniz adsense kodunun boyutuda belirtiliyor.  Sitenin en üstü, tekil yazı ve footer bölümleri için bu adsense kutularını kullanabilirsiniz.

MagazineStyle’nin Social media ayarları bölümünde   popüler bütün sosyal ağ adreslerinizi ekleyebileceğiniz ayarlar mevcut. Bu bölümde Facebook, Twitter, Google+, Youtube, Rss, Linkedin, Pinterest, Skype, Vimeo, Flickr ve Drible sitelerindeki profil adresinizi girdiğiniz  zaman sitenin en üstünde sosyal ağ adreslerinize ait ikonlar  görünecektir.

MagazinStyle’de widgetleriniz için kullanabileceğiniz beş tane bileşen alanı bulunuyor.  Bu bileşen alanlarından dört tanesi footer bölümünün hemen üstünde bulunuyor diğer bileşen alanı ise  sitenin sağ tarafında bulunuyor. Yönetim paneli genel ayarlar bölümünde Latest Posts seçeneğini işaretlediğinizde  sitenizin sağ tarafında  bulunan sidebar bölümünün en üstünde resimleri ve başlıkları ile beraber son beş tane yazınızın görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

 

 


Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz