Cep telefonu

Son zamanlarda akıllı telefonlar üzerinden internet kullanımı  oldukça arttığı  için çoğu kişi  web sitesini hem bilgisayarlar hemde  akıllı cihazlar (tablet, telefon vs.) için uyumlu hale getirdi. Responsive yani tarayıcılara uyumlu site  görüntüleri sayesinde bütün cihazlar üzerinden düzgün bir şekilde web sitesini incelemek mümkün.

Bazı kişiler responsive kullanmayıp farklı boyutlardaki cihazlar için site tasarımları oluşturup ziyaretçileri kullandıkları cihazlara  göre sayfalara yani mobil uyumlu tasarımlara yönlendiriyorlar. Bazı siteler de mobil cihazlar için bir link ekleyerek kullanıcıları mobil temaya yönlendirmeye teşvik ediyorlar kullanıcıların daha rahat gezinebilmeleri için.

Bunların hiçbiri ile uğraşmanıza gerek yok. Wp için geliştirilmiş, ziyaretçilerin kullandığı cihazı tespit ederek ziyaretçileri otomatik hazır  mobil temaya  yönlendiren bir kaç tane eklenti mevcut. Normal site tasarmınızdan vazgeçmenize de gerek kalmıyor bu uygulamalar sayesinde.  WP Smart Mobile Theme uygulamasını yükleyip sitenize gelen ziyaretçileri mobil tasarıma (uygulama içindeki hazır tasarıma) yönlendirerek yazılarınızın daha kolay okunmasını sağlayabilirsiniz.

Unutmadan söylemem gerek.  Bu yazı için kullandığım resmi daha açıklayıcı olsun diye ekledim. Görüntüsü bu şekilde  değil. Uygulama içinde  hazır  bir mobil site tasarımı bulunuyor ve otomatik hazır tasarıma yönlendiriliyor kullanıcılar.


Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz