FlowPlayer

flowplayer

Facebook üzerinden Youtube yada başka  sitelerdeki  videoların nasıl çalıştığını bilirsiniz az çok. Önce  üzerinde play ikonu olan bir resim görüntülenir ve resme tıkladığınızda video yüklenmeye başlar.  Flowplayer’de  bun benzer bir şekilde çalışan Wordpres eklentisidir. Youtube videolarını bahsettiğim şekilde yükleyemiyorsunuz ama kendi sitenize  yüklemiş olduğunuz videoların önünde resim gösterebilirsiniz.

Bunun yerine  başka bir ortam oynatıcı  paylaşmayı düşünüyordum sizlerle. Aradan 2 yıl geçtikten sonra bile geliştiricinin ilgilenmemesi yüzünden şuan Wp siteleri üzerinde kullanılamıyor malesef. Youtube gibi bir çok sitedeki  videoları sizin hostunuza  yüklenmiş gibi gösterip kendi içinde oynatan bir uygulamaydı. Oldukça kullanışlı ve o zamanlar baya  popülerdi. Yeni  Wp sürümleri ile uyumlu olmadığı için mecburen yeni bir eklenti  arayışına geçtim ve Flowplayer’i buldum siler için.

Eğer Youtube yada başka bir yerden sitenize videolar eklemek isterseniz  bu eklentinin pek bir faydası olmayacaktır. Wp sistemi zaten bunu kendi başına yapabiliyor. Daha çok kendi hostunuza atmış olduğunuz  videoları oynatmak için kullanabilirsiniz Flowplayeri.  Ticari  amaçlar  için belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Normal  ticari olmayan siteler için kullanımı ücretsiz.

Yönetim paneli üzerinden ortam oynatıcı rengi, genişliği, otomatik oynatma  gibi kolaylıkla düzenleyebileceğiniz birçok seçenek bulunuyor. Google analytic hesabına bağlama ve Youtube gibi adsense  reklamlarını videolara  ekleme özelliği de var.

 

Mintik senin düşüncelerini merak ediyor. Bir yorum yaz