kelimelere url ekleme
Kelimelere link ekleme nedir  ne işe yarar ne için kullanılır. Bir  site  sahibi olarak  pek tavsiye  etmeyeceğim bir özellik ve siteyi link çöplüğü  diye adlandırılan  siteler gibi yapan bir  özelliktir. Belki bir şekilde  size  birileri sponsor oldu ve böyle bir teklifte  bulundu. Sitenize  falanca  kelimeye  link eklerseniz  şu kadar  para veririz diye. Belki daha önceden rastlamış olduğunuz birşeydir  yada bir seo makalesinde duymuşsunuzdur. Sitenizdeki anahtar kelimelere yani  yükselmek istediğiniz  kelimelere  site içi yada site  dışı bağlantılar alırsanız  yükselirsiniz  diye.

Google amcamın son yaptığı Hummingbird  güncellemesi mi ondan önceki penguen güncellemesi mi tam olarak hangi güncellemeydi  bilmiyorum ve işin aslı  hiç takip etmediğim bilgilerdir  bu güncellemeler.  Bazı seocu arkadaşların anlattıklarına  göre backlink artık faydadan çok zarar getiriyor. Gerçi  parayla  seo işi yapanların birçoğunun para ile backlink çalışması yaptığını biliyorum ama bu tür çalışmaların faydalı mı zararlı mı olup olmadığı hakkında kesin bilgi sahibi değilim.

Bir defasında yabancı bir  sitede okudum makalede dış bağlantı yada iç bağlantının farkı yoktur diye  anlatılıyordu. bu yüzden bir süre  boyunca  hatta bir yıl kadar bir süre boyunca Terms  Descriptions  adlı Wordpres uygulamasını  kullanarak  sitemdeki belirli  kelimelere kategori ve etiket  linklerini ekledim. Anlamadığım bir  sebepten dolayı  sitemin hiti gün geçtikçe  düşmeye başlamıştı. Nasıl bir hata  yaptım, neyi yanlış yaptım, yoksa biri bana beddua  mı etti gibi  soru ve düşüncelerden sonra kolları sıvamaya başladım bu hatayı bulmak için.

  • Sitemdeki iki, üç, dört kelimelik etiketlerin tamamını silip tek etiket  kullanmaya başladım. Sonuç ? Aynı herhangi bir değişme olmadı.
  • Sitemdeki bütün başlıkları değiştirdim. Sonuç  biraz farklı oldu. Kelime sayısı  arttığından dolayı galiba. Genelde başlıklarım birbirine benzediği için çok fazla arama sonucunda çıkmadı sitem.
  • Site alt yapısını  seo uyumlu hale getirmek. Belki duymuşsunuzdur tek Css dosyası, tek Js dosyas, Gzip sıkıştırma falan filan işte. Sitemin seo puanı  65’lerden 80’lere kadar çıkmıştı. Tabi hit konusunda hiçbir değişikik olmamıştı.
  • Siteyi  hızlandırmak : Bomboş görünen Google amcamın site hızı bile 85’lerdeyken benimki 90’ın üzerine çıktı. Bu da işe yaramadı.
  • En son aşama bu eklentiyi kurduğum tarih ve site hitimin düşme zamanı az çok birbirine yakın gibiydi. Devre dışı bıraktım yine bir değişiklik olmadı.

Belki  şuan merak ediyorsunuzdur ‘Site içi backlink alırsam pagerankım artar mı ?’ diye. Cevabı artmaz. ‘Site  dışı backink  almakla pagerank artar mı?’ Hayır onunlada artmaz. Backlink hakkında Google açıklaması:  ‘PageRank önemli bir sinyaldir, ancak alaka düzeyini belirlemek için kullandığımız 200’den fazla sinyalden sadece biridir.’  Sanırım bu söz dış bağlantıların site için ne kadar etki ettiğini anlatıyor. 200’den fazla sinyalden sadece 1 tanesi. Google amcamın pagerankı kime verip kime vermeyeceği belli değil.  Şöyle birşey düşünün pagerankınız  backlink sayınısının ortalamasının bilmem kaçının sonucu hesaplanıyorsa eğer  Facebook, Google  ve Twitter gibi sitelerin 7 milyon küsür backlinki varsa bana pagerank düşer mi ? Eğer  backlink sayısına göre hesaplansaydı herkesin pagerankı sıfır olurdu. Facebook pagerank:10, Google pagerank:9 ve Twitter pagerank: 7 olurdu.  Adamlar milyonlarda sayrken bizim backlinklerimiz  yüz olsun diye  yapmadığımızı bırakmıyoruz. Eskiden Google amcamın backlinklerin sayısına göre pagerank değeri verdiği doğrudur ama artık o kadar önem vermiyor. Site içeriği kaliteli ise backlink sıfır ile olsa  pagerank değeri veriyor Google amca.

Bir site  backlinklerden nasıl spama  düşer  diye  bir makale okumuştum SeoMoz  sitesinde. Google  amca bir sitenin backlinklerini hesaplarken site içi  dağılımına  özellikle dağılımına dikkat eder diye. Daha açıklayıcı olursak eğer; Sitenizin ana sayfa (siteniz.com) adresi ile  birçok yerde yorum yaptınız ve kaliteli backlink aldınız. Ortalama sitenizin backlink sayısı 100 ve bu backlinklerin eğer 20’den fazlası sadece siteniz.com adresini gösteriyorsa  Google amca sizin backlink çalışması yaptığınızı anlar ve hitinizi düşürür.

Backlink  alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus backlink olması değil bu backlinkin size hergün ziyaretçi gönderip göndermemesidir. Eğer aldığınız bir backlink size  her gün ziyaretçi gönderebiliyor ise bu backlink  sizin için faydalıdır. Size  ziyaretçi gönderemeyen backlink çöptür, işe yaramaz, spamdır ve reddetmeniz  gerekiyor. Şimdiye kadar mümkün olan birşey değildi ve Google buna kendi müdahale  etmiyor. Sizin için spam olan yada  güvenmediğiniz bağlantılar varsa eğer  Google spam bağlantıları reddetme aracını kullanarak işe yaramaz bağlantıları reddedebilirsiniz.

Haklısınız  konu biraz  saptı. Amacım biraz bilgilendirmekti. Eğer siz bu uyarılara  dikkat etmiyorsanız, bu uygulama sayesinde pagerank alabileceğinize  ve sitenizin hitinin artacağına  inanıyorsanız aşağıdaki download  butonundan uygulamayı indirip sitenize güvenle yükleyebilirsiniz. Herhangi bir zararlı yazılım içermiyor.

Webmaster araçlarından (Google webmaster tools) soam bağlantıları nasıl silebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.


Mintik senin düşüncelerini merak ediyor.Bir yorum yaz