Bildiğiniz gibi bütün şehirlerin hava durumunu yayınlayan  sistemler mevcut ve bu sistemler üzerinden de api kodu yardımıyla istediğimiz herhangi bir şehre ait meteoroloji bilgilerini sitelerimize ekleyebiliyoruz herhangi bir üçüncü taraf yayımcı olmadan. Tek yapmamız gereken meteoroloji yayını yapan sistemler üzerinden şehir, ülke isimleri gibi hazır olan parametrelerden birkaç tanesini yazmak.

Herhangi bir üçüncü taraf yayıncı/site olmadan direkt olarak birinci elden, reklamsız, meteoroloji  bilgilerini sitenize çekebileceğiniz bu örneğimizi görür görmez çok beğeneceğinize inanıyorum. Footer yada sidebardaki bileşen alanlarınıza kolaylıkla ekleyebilirsiniz.  En güzel yanı da hava durumunun altında tab sekmelerinin olması. Birazcık değişiklik yaparak, son yorumlar, son yazılar vs. benzeri bileşen olarak da kullanabilirsiniz.

City Widget isimli bu çalışmadaki Javascript kodlarda api.openweathermap.org/data/2.5/weather?q=istanbul,tr&lang=tr&appid=4573c189d467ca1814c1c10000060792 şeklinde bir url bulunuyor. Bu url adresinde yazan Istanbul,tr yerine istediğiniz bir şehir ve ülke ismini girdiğinizde o bölgeye ait hava durumu verilerini sitenize çekebilirsiniz.  Lang=tr bölümü de dil seçeneğidir. Dilerseniz dili de lang=tr deki bölümde değişiklik yaparak farklı dillerde kullanabilirsiniz, tr Türkiye bilmeyen var mı? 🙂

Ayrıca düzenlemeniz gereken yerler Html kodlardaki alanlardır. Html kodlar içinden şehir ismini ve sekmelerdeki bilgileri de kendinize göre düzenlemeniz gerekiyor.


Ali senin düşüncelerini merak ediyor. Bir yorum yaz