Merhaba arkadaşlar yine  her zaman olduğu gibi en iyi  ücretsiz örneklerden birini sizlerle  paylaşıyoruz.  Şu yukarıda  gördüğünüz resme  aldanmayın. Çünkü  o resimdeki  gibi  üç tane panel yan yana durmuyor. Her bir panelin ekran görüntüsünü kopyalayıp birleştirince  bu görüntü ortaya çıkıyor. Örneğimizin resimlerinden de  anlaşılacağı  gibi çok  güzel  bir çalışma olduğu ortada ve sizlerin işine çok yarayacağına inanıyorum.

Web sitesi olan kişilerin anasayfa  düzenini oluşturma  konusunda en çok şikayet ettikleri  yerlerden bir tanesi de sidebar  dediğimiz  sağ ve sol bölümlerdir. Bu bölümleri doldurmanın tek yolu çok fazla kategori sahibi olmaktan geçiyor. Çoğu kişi de reklamlarla  doldurarak boşluğu tamamlamaya çalışır. Bugün paylaştığımız örnek sidebar  için ilaç  gibi  gelecek türden. isterseniz reklam  alanı olarak kullanın isterseniz de önem verdiğiniz bir kategorideki yazılarınızı ekleyin. Sonuç olarak site  tasarımına çok büyük bir katkı sağlayacaktır.

Örneğimizin çalışma şekline değinecek olursak, arkaplan yani  sürekli  değişen arabalar ve renklerin her biri  resimlerden oluşuyor. En üstte sabit duran da ayrı bir logo orayı. Logoyu kullanıp kullanmamak size kalmış. Arkaplan resmi, yazılar ve butonlar  dahil herşey slayt esnasında hareket ediyor. Sadece orta kısımda bulunan slayt noktacıkları ve logo yerinden kıpırdamıyor. Çok az da olsa 3 boyutlu gibi  bi havası var bu özelliğinden dolayı. Ayrıca slaytlar hem manuel hem de otomatik olarak çalışıyorlar  aynı anda. Slaytın sonuna  geldiğinde tekrardan başa sarıyor otomatik olarak.  En önemli özelliği de  küçük olması ve küçük olduğundan dolayı da  her bölüme  rahatça ekleyebilmeniz  mümkün. Arşivinizde kesinlikle  bulunması gereken bir örnek değil bence  bu örneğin asıl yeri arşiv değil, sidebardır. Arşivde  saklayıp yazık etmek olmaz bu örneğe.


Ali senin düşüncelerini merak ediyor. Bir yorum yaz