Merhaba arkadaşlar, bugün çok uzun bir aradan sonra paylaştığımız  konuların ikincisi ile sizlerle beraberiz tekrardan. Tam hız konu paylaşma niyetindeydim ama dört  gün aradan sonra azcık zaman bulabildim siteye girmek için. Umarım ilerleyen dönemlerde  daha fazla zamanım olur da sizler için daha fazla içerik paylaşırım.

Sitemin sürekli takipçileri (sitemin yakın takipçisi  kaldı mı  bundan bile emin değilim) az  çok animasyonlu örnekleri paylaşmaya gayret  gösterdiğimi  bilirler. Sağdan soldan fırlayan nesnelerden oluşan tasarımlar, benim için oldukça ilgi çekici. Bu yüzden animasyonlu örneklere  çok ağırlık veririm bu sitede. Mesela  konunun üstüne eklediğim resimdeki çaydanlık, aslında  arkaplandan bağımsız  olan, svg  formatında hazırlanmış bir resim dosyası. Sayfa  açıldığında yuvarlanıp duruyor ardından form alanları sırasıyla dans  eder gibi hareket  edip duruyorlar.   Stil dosyasında  3D matrixler, slide (kayma) ve fade (solma) efektleri gibi bir sürü efekt bulunuyor. Bu mükemmel ötesi giriş paneli örneğini kullanmazsanız  bile arşivinizde kesinlikle saklayın. Çünkü işinize yarayacak çok bilgi barındırıyor kodlamalarında.

Kodlaması inanın çok zahmetli  olan bir örnek ve oldukça da uzun bir  stil  dosyasına sahip. Bu yüzden kodları paylaşmadan direk olarak anlatmayı tercih  ettim. Zaten demo ve download butonlarına tıklayınca istediğinize çok daha kolay sahip olabiliyorsunuz değil mi ? Zahmete ne gerek var? 🙂

Ha bu arada  sessizce  girip girip çıkıyorsunuz  siteye, arada  bi teşekkür edin de bende iyi bir şeyler paylaştığıma emin olayım.  Ayıp yani dimi? Sanki yıllardır bu sitede sessiz film çeviriyoruz gibi bir düşünce  bulutu oluşuyor  sonra 🙂

Son olarak örneğimizle alakalı söylemeyi unuttuğum şeyi de söylim şimdiden. Örneğimizdeki animasyonlara bakmadığınız zaman yani başka tarayıcı sekmesini açtığınız zaman çalışmıyor. Taki siz örneğin olduğu sekmeyi açana kadar. Bu da giriş paneli örneğinin ayrı bir güzelliği.


Etiketler:
Ali senin düşüncelerini merak ediyor. Bir yorum yaz